Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Riias toimus öine rallikross, hooaeg jätkub Pärnus

Riias sõideti rallikrossi Läti-Leedu ja NEZ Balti meistrivõistluste viimane etapp, Eesti meistrivõistlustel ootab ees veel üks võidusõit uuel rajal Pärnus.

Läti-Leedu meistrivõistluste kuues ja Balti sarja kolmas etapp peeti koos Bikernieki rajal. Võistlus algas laupäeva pärastlõunal ning lõppes ligikaudu tund enne südaööd, mis tähendab, et osa sõite peeti õhtupimeduses prožektorite valgel.

Eestlastest saavutas etapil klassis Super 1600 mõlema sarja arvestuses esikoha Janno Ligur, Andre Kurg oli kaks korda kolmas ja Andreas Aulik samuti mõlemas neljas. Ka Supercaris (mis BRX-s kannab nimetust 4WD) kahe sarja tulemused kattusid: esimene lätlane Edijs Oss, teine Andri Õun, kolmas Arvo Kask ja neljas Maiko Tamm. Super 2000-s oli Marko Muru mõlema sarja etapil neljas.

Krosskartide Xtreme-klassis oli Läti-Leedu meistrivõistluste etapil võidukas lätlane Reinis Nitiss, teine Martin Juga ja esikuuiku lõpetas Liis Talivere. BRX-is võitis samuti Nitiss, kuid Talivere oli neljas, Lucas Orav viies ja Kenneth Pohl kuues.

Touringcar-is võisteldi vaid Balti meistrivõistluste arvestuses: Riias võitis Rauno Rappu, järgnesid Andreas Aruaas ja Raul Laanisto, viienda koha sai Alo Hintser.

Sarjade kokkuvõtlikud punktitabelid ei ole veel valminud.

Rallikrossihooaeg jätkub 1. oktoobril Pärnus Porsche Ringil, kus sõidetakse Terminal Oil Eesti meistrivõistluste viimane etapp. Rallikross toimub uuel kardirajal, millest osa kaetakse liivaga. “Raja eripäraks on kiirete lõikude vaheldumine suhteliselt aeglaste ja tehniliste kurvikompleksidega,” rääkis EAL rallikrossikomitee esimees Mati Kask. “Raja üldine iseloom on aga pigem kiire.”

1. oktoobril algavad võistlussõidud Porsche Ringil kell 11.00.

Porsche Ringi rallikrossirada.

The post Riias toimus öine rallikross, hooaeg jätkub Pärnus appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy