Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ringrajal selguvad parimad Riias ja Pärnus

Ringrajasõidu Eesti meistri- ja karikavõistluste parimad, samuti superkrossi hooaja edukamad selguvad nädalavahetusel Riias ja Pärnus.

Riias Bikernieki ringrajal reedest pühapäevani toimuv Motul Grand Prix on Eesti meistrivõistluste viimane etapp klassile BMW 325 Cup. Sarja juhib leedulane Karolis Jovaiša 350 punktiga kaasmaalase Edvinas Zadeikise (265 punkti) ja lätlase Krisjanis Oskerko (219) ees. Esikümnesse mahuvad eestlasest 168 punktiga viiendal kohal olev Enar-Klaus Kunman ja 160 punkti teeninud Krinpus, kes on kaheksas.

Porsche Ringil Pärnus toimub pühapäeval Erki Spordi karikasarja viimane etapp Baltic Truck Trade´i karikatele, kus selguvad ka ajalooliste vormelautode hooaja parimad. Mitteametlikel andmetel juhib Mondiali-klassis Indulis Rukuts (119 punkti), teine on Taavi Kroon (60) ja kolmas Taavi Kuul (59,5). Easterni liider on Italo Alsinš (98,5 punkti), järgnevad Toomas Janu (93), Sten Suban (77).

Pühapäevasel võistlusel kasutatakse Porsche Ringi kokku kolmes konfiguratsioonis: ajaloolised vormelid ja ringrajaklass sõidavad täispikka ringi, superkrossiklassid raja lühemat versiooni ja sprindisõitjad kiirust piiravate šikaanidega rajavarianti.

Võistluse peakorraldaja Eiki Eriste tõi välja noorteklasside populaarsuse. “Hetkeseisuga on sprindil juba kirjas 11 noort ja superkrossis seitse, aga registreerimine on veel avatud,” lisas Eriste.

BMW 325 Cupi sõidud on Riias kavas laupäeval kell 10.25 ja 12.10. Pühapäeval algavad Porsche Ringil sprindid kell 10.15 ja superkrossi- ja ringrajaklasside sõidud kell 13.00.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy