Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ringrajapaatide Balti meistrivõistlustelt võideti kuus medalit

Lätis Aizkraukles sõideti laupäeval ringrajapaatide Balti meistrivõistlused. Eesti sportlasi oli osalema sõitnud kolmteist. Mitmed sportlased olid samaaegselt klassi GT-30 Euroopa meistrivõistlustel ja GT-30 klassis Balti meistritiitlit välja ei antud. Kokku anti stardid 12 võistlusklassis ja võistlusel osales üle 60 paatkonna. Seoses Covid-19 piirangutega olid korraldajad sunnitud tavapärase kahe päevalise võistluse ära tegema ühe võistluspäeva jooksul. Lisaks mängis ilmataat veel omakorda vingerpussi ja kostitas sportlasi vihma ja puhangulise tuulega.

Osavõtjate rohkemaks kujunes noortklass GT-15 kus oli võistlemas 16 noort pilooti. Sõidud tegid põnevaks rasked tingimused rajal ja pidev kohtade vahetus sõidus. Kolme sõidu kokkuvõttes tuli Balti meistriks lätlanna Eliza Lakovica, teise koha saavutas Hendrik Arula ja kolmas oli Joonas Tristen Lootus.

Foto: Viesturs Lacis

Klassis OSY-400 oli eestlasi osalemas kaks – Rene Suuk ja Rasmus Laurik. Esimeses stardis sai parima lähte Laurik, kes kuni kolmanda pöördeni suutis ees olla aga siis pani Suuk oma kogemused maksma ja võttis liidrikoha Laurikult üle. Kuni viimase ringini käis Laurikul võistlus teise-kolmanda koha eest leeduka Gintaras Marcinkusega aga suuremate kogemustega Marcinkus suutis võtta teise koha ja Laurik oli kolmas. Teises sõidus sai Laurik jälle väga hea stardi aga kohe esimeses pöördes tegi sõiduvea ning asus konkurente jälitama viimaselt kohalt. Suuk väljus esimesest poist alates liidrina ning hoidis seda kohta kuni lõpuni. Kolmandat sõitu OSY-400 klassis tänu tugevnenud tuulele ei toimunud ja Balti meistriks tuli Rene Suuk, teine koht kuulus Gintaras Marcinkusele ja kolmas oli Niklavs Rimeicans Lätist.

Foto: Viesturs Lacis

F-125 klassis oli oma debüüti tegemas sellel hooajal noorteklassi GT-15 lõpetanud Joonas Lember. Terve päeva ootasid F-125 ja F-250 klassi sõitjad starte aga tänu tugevale tuulele lükati neid järjest edasi. Õhtul kell kaheksa oli tuul juba nii palju vaikinud, et F-125 ja F-250 klassi sõitjad said oma esimese stardi. Lember asus kohe stardist võistlust juhtima ning kordagi vääratamata võttis sõidust esikoha. Teine oli Kristaps Sturis ja kolmas Martins Lauss. Kell üheksa kui juba läks hämaraks sõideti teine ja ühtlasi ka viimane sõit F-125 klassile. Lember võttis teisest sõidust samuti esikoha ning kindlustas omale Balti meistritiitli. Hõbedale tuli Martins Lauss ja pronks kuulus Kristaps Sturisele.

Foto: Viesturs Lacis

Paadiklassis F-4 oli Eestit esindamas Stefan Arand, kellele Balti meistrivõistlused olid ka ühtlasi testvõistluseks ennem sellel nädalavahetusel toimuvat MM-i Rootsis. Esimeses sõidus ei olnud Arandi start kõige parem aga teises pöördepois oli ta teinud juba vigade paranduse ja asunud võistlust leeduka Paulius Stainyse ees juhtima. Ilm oli muutunud väga karmiks ja nii mõnedki paadid tegid väiksemaid õhulende. Arandile tuli sõidust võit, Stainys oli teine ja Dainis Podžuks Lätist kolmas. Teise sõidu ajaks oli ilm muutunud juba nii karmiks, et Arand otsustas mitte starti minna. Vaid nädal oli jäänud maailmameistrivõistlusteni ja kui midagi oleks juhtunud siis enam parandada ei jõuaks. Teise sõidu võitis Stainys, teine oli Dainis Podžuks ja kolmas Nils Slakteris. Kolmandasse sõitu läks Arand uuesti peale kuna tuul ja laine olid alanenud. Startida sai ta viimaselt kohalt aga hoolimata kehvemast stardikohast oli ta sõiduga varsti Staynise kannul ning lõpetas kolmanda sõidu teisena. Balti meistritiitel läks Staynisele, Arand oli teine ja Podžuks kolmas.

F-500 klassis oli Eestit esindamas Juri Suvorov. Sellele klassile jõuti ka sõita ainult kaks võistlussõitu ja selle tulemusena läks Balti meistritiitel Leetu Laimis Armonasele, teiseks tuli Suvorov ja kolmas oli lätlanna Ieva Millere.

Foto: Viesturs Lacis

_____________________________
Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee