Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Roland Poom kogus Poola EM-etapil tulevikuks palju väärtuslike kogemusi

Euroopa autoralli meistrivõistluste avaetapp jätkus pühapäeval Poolas kuue kiiruskatsega. Saintéloc Junior Team võistluspaar Roland Poom / Darren Garrod alustasid ERC hooaja kolmandat võistluspäeva 14. kohalt.

Sarnaselt laupäevale proovisid Poom / Garrod ka pühapäevastel katsetel legendis muudatusi teha ning neid ka reaalselt proovida. Kiiretes katse osades, mida Poola kiiretel kruusateedel oli omajagu, toimisid asjad juba oluliselt paremini, kui päev varem. Hooaja esimese EM-ralli kokkuvõttes kuulus võistluspaarile Roland Poom / Darren Garrod absoluudi 15.koht. Võitjatele kaotati kokkuvõttes 5.13,2. Absoluudi 13. koht jäi 1,6 sekundi kaugusele.

Tänavu autoralli Euroopa meistrivõistlustele keskenduvad Poom / Garrod said Poolas juurde palju väärtuslikke kogemusi, mida järgmistel rallidel enda kasuks pöörata.

Arvestades, et see oli Poomi / Garrodi esimene ühine võistlus kruusal  Citroën C3 Rally2 autoga, siis jäid mehed hooaja esimese ERC ralliga rahule. Kolmel korral näidati katsetel absoluudi esikümne aega ning mida katse edasi, seda väiksemaks läks kaotus kilomeetrile parimatele. Ralli eelviimasel katsel jäädi katsevõitjatele alla kilomeetri kohta 0,85 sekundit.

Roland Poom: „Olukord oli täna oluliselt parem. Tegime mõned suuremad muudatused legendisüsteemi ja asi on nüüd kiiretes sektsioonides oluliselt arusaadavam. Üks slow puncture ka täna, kuid see ei muutnud suures pildis enam midagi. Saime Poolast palju infot, et kuidas edaspidi toimida ja mida teistmoodi tegema peab.“

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee