Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ruben Volt on üleilmses TCR-i edetabelis saja parema sõitja seas

Ruben Volt on Eesti sõitjatest ülemaailmses TCR-klassi võistlejate edetabelis kõrgeimal, 62. kohal.

Esimese 200 hulka mahuvad eestlastest veel Mattias Vahtel (114. koht) ja Antti Rammo (187.), kuid Eesti sõitjaid on tabelis teisigi. Esikohal on TCR Europe´i liider Franco Girolami. Täieliku tabeliga on võimalik tutvuda siin.

Kahe aasta tulemuste pealt koostatud tabelis on 928 nime, arvesse on võetud kokku 320 võistlustulemust ühe aasta kohta. Tabelit uuendatakse iga kolmapäeva keskööl Kesk-Euroopa aja järgi (Eesti aja järgi kell 01.00 neljapäeval).

Tabelisse on tulemuste alusel kantud kõik sõitjad, kes võistlevad TCR-kategooria autodega. Punktide andmisel kasutakse kahte koefitsenti, üks arvestab sarja olemust, teine osalejate arvu. Sarjad on jagatud viide rühma: rahvusvaheline, regionaalne, rahvuslik, kestvussõidud ning muud sprindivõistlused. Osalejate arvult annavad rohkem punkte need võistlused, kus on 20 ja enam võistlejat. Arvesse läheb iga sõitja 20 viimast võistlustulemust.

“TCR-is on palju sarju ja arvukalt sõitjaid ning sellise tabeli pidamine on igati mõistlik. Edetabeli koostamine on inspireeritud teistest populaarsetest spordialadest,” rääkis TCR-i kureeriva WSC Group´i president Marcello Lotti. “TCR-i reeglite järgi on ehitatud üle 1100 auto.”

The post Ruben Volt on üleilmses TCR-i edetabelis saja parema sõitja seas appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee