Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Saarlased Ken Torn ja Kauri Pannas tulevad kodupubliku ette Hyundai R5 autoga

Juba homme õhtul antakse Kuressaare keskväljakul start 54. Saaremaa rallile. Teist autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste etappi järjest on stardis ka valitsevad ERC3 ja ERC3 Junior klasside meistrid Ken Torn / Kauri Pannas.

Tänavuaastase esimene Eesti meistrivõistluste stardi tegid Torn – Pannas septembri keskel sõidetud Viru rallil, mille Hyundai i20 R5 autoga absoluutarvestuse teise ja EMV2 klassi esikohaga lõpetasid. Ralli kaheksast sõidetud kiiruskatsest võitsid saarlased kaks.

Torni / Pannase kodurallile, mille stardis viimati oldi 2019. aastal, stardib rallipaar samuti Hyundai i20 R5 autoga, mille valmistab ette RegGrey Team.

EMV2 ehk R5 autode arvestuses on saarlastele koduteedel konkurentsi pakkumas paljud Eesti tipud, kellest osadel möödunud nädalavahetusel sõidetud Soome MM-ralli seljataga.

Ken Torn: „Meie peamine eesmärk on Saaremaa teedel sõitu nautida ja auto tervelt finišisse tuua. Loomulikult loodame meestega, kellel Soome MM-rallist veel käsi soe ja ka teistega sammu pidada. Rallieelne test läks hästi ja oleme võistluseks valmis.“

Kauri Pannas: „Karge õhk, hommikune kaste, värvilised lehed maapinnal – taas on kätte jõudnud Saaremaa ralli aeg. Minu jaoks on olnud Saaremaa ralli terve minu teadliku elu erilisel kohal. Eriliseks teeb selle veel asjaolu, et konkurents on tänavu eriti tugev ja meil on võimalus sõita seda etappi ägeda autoga.“

54. Saaremaa rallil sõidetakse 14 kiiruskatset ja läbitakse 132,02 katsekilomeetrit. Uuendusena sõidetakse ralli avapäev peaaegu täies mahus asfaldil.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee