Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Tähelepanuks rallifännidele. Metsad on väga tuleohtlikud

Homme Rally Estonial sõidetavad Peipsiääre ja Mustvee kiiruskatsed jäävad äärmiselt tuleohtlikku piirkonda Jõgevamaal. Katseid külastades tuleb kasutada kõiki ettevaatusabinõusid, et ei tekiks metsa- või maastikupõlengut.

Päästeameti teade. Arvestades ilmastikuprognoose, maastiku tuleohu taset ning metsa- ja maastikutulekahjude esinemissagedust kehtestab Päästeamet alates ülehomsest neljas maakonnas tuleohtliku aja.

18. juulist 2021 a algab tuleohtlik aeg Ida- ja Lääne-Virumaal, Jõgevamaal ning Järvamaal. Ka väike eksimus looduses võib kaasa tuua rängad tagajärjed – metsa- ja maastikupõlengud ohustavad loodust, seal elavaid loomi, inimesi ja nende kodusid. Esmakordselt Eestis rakendub tuleohtlikul ajal maakonniti mootorsõidukil sisenemise ning viibimise keeld võõral metsa- ja muu taimestikuga ning turbapinnasega alal. „Nendes maakondades on seis väga kriitiline ning õnnetusi ennetava võtmena kehtestame esmakordselt Eestis ka ohustatud paikades viibimise keelu,“ sõnab ennetusosakonna ekspert Mikko Virkala. „Tänavu on paljud põlengud alguse saanud mootorsõidukist väljunud sädemest ning seetõttu tavapärasest ohustatud alal lõkke tegemise ja grillimise keelust ei piisa,“ selgitab Virkala.

Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab Päästeamet Riigi Ilmateenistuse tuleohukaarti. „Täna on keeruline hinnata tuleohtliku aja kestvust,“ ütleb Virkala, „me analüüsime kaarti iga päev ja piirkonniti.“ Arvestades ilmaprognoose võivad piirangud laieneda ka teistele maakondadele, kuni tuleohukaart näitab langustrendi. Tuleohtliku aja piirangute täitmisel hoiavad silma peal operatiivennetuse patrullid.

Hoolimata sellest, et tuleohtlik aeg algab alles pühapäeval, paneme igaühele, ka ralli fännidele, südamele – olles looduses tuleb olla eriti ettevaatlik, sest ka väike tegu võib saada saatuslikuks. Tänavu on aset leidnud 626 metsa- ja maastikutulekahju, neist 67 juuli kahe esimese nädalaga.

Riigi Ilmateenistuse tuleohukaardiga saab tutvuda SIIN.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy