Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Torni ja Pannast ootab Tšehhis sõidetaval Euroopa meistrivõistluste etapil ees korralik väljakutse

Reedel antakse Tšehhis Dřevnice jõe ääres asuvas ligi 75 000 elanikuga Zlini linnas start autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) seitsmendale etapile.

Legendaarsele Kesk-Euroopa asfaldirallile on registreerunud 113 võistluspaari. Number 8 all saavad stardi Ken Torn ja Kauri Pannas. 2020. aasta ERC3 ja 2021. aasta ERC Junior klassi Euroopa meistrite Torni / Pannase võistlusautoks on ka sel korral Poola rallimeeskonna C-Rally poolt ettevalmistatud Ford Fiesta Rally2.

Kui Torni jaoks on see hooaja kuues, siis Pannase jaoks peale kahte vahele jäänud võistlust ERC hooaja neljas start. Juuli lõpus sõidetud Itaalia ERC etapil näitas Torn kõval pinnasel sõidetaval võistlusel koos Ken Järveojaga mitmel korral esikuuiku aegu ja lõpetas 12. kohal.

Möödunud aastal võitsid Torn/Pannas Tšehhi asfaltteedel ERC Junior arvestuse ja lõpetasid üldarvestuses 15. kohal. Kui Torn on tänavu juba ühe korra Rally2 autol asfaldil võistelnud, siis Pannase jaoks on see kõval pinnasel Rally2 autoga debüüdiks.

Võistluse eel said eestlased Tšehhis teha korraliku testi, mille jooksul läbisid ligi 70 kilomeetrit.

Ken Torn: „Test on tehtud ja eks nädalavahetusel saame näha, kus me omadega oleme. Kindel on see, et ees ootab päris korralik väljakutse.“

Kauri Pannas: „Ma arvan, et tulemas on väga põnev ralli ja minu jaoks kindlasti suur väljakutse, sest ma pole Rally2 autoga varem asfaldil võistelnud. Mis siin ikka, kõik mis sai ette võetud, tuleb täiega teha ja vaatame, mis saama hakkab.“

51. Barum Czech Rally Zlín 2022 ootab võistlejaid kolme võistluspäeva jooksul ees 13 kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 202,57 katsekilomeetrit. Võistluse avakatse saab Eesti aja järgi alguse reede õhtul 21.45.

The post Torni ja Pannast ootab Tšehhis sõidetaval Euroopa meistrivõistluste etapil ees korralik väljakutse appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy