Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Tugevat hooaja lõppu tegev Rump jõudis Le Mansi sarjas poodiumile

Võidusõitja Martin Rump jätkas lõppenud nädalavahetusel hooaega Euroopa Le Mansi kestvussõidusarjas. Legendaarsel Spa-Francorchamps ringrajal toimunud nelja tunni sõidus teenis Rump koos oma tiimi Absolute Racinguga ELMS-i sarjas hooaja esimese poodiumikoha, lõpetades sõidu kolmandal positsioonil.

Hooaja viienda etapi nädalalõpp pakkus Absolute Racingu sõitjatele (Rump, Alessio Picariello ja Andrew Haryanto) muutlikke ilmastikuolusid, mis andis võimaluse heidelda nii kuivades kui märgades oludes. Kvalifikatsioonis teenitud kuuenda koha järgselt kulges nelja tunni pikkune sõit Absolute Racingu jaoks tõusvas joones.

Tiimikaaslaste vahetuste järgselt kolmandana rajale pääsenud Martin Rump sai Spa ringrajal sel korral sõita tund ja viisteist minutit. Tihedas heitluses kolmanda-neljanda koha nimel pidi eestlane oma vahetuses selja taga hoidma tituleeritud Taani sõitjat Marco Sörenseni (Oman Racing), millega Porsche 911 RSR-i juhtiv Rump ka hakkama sai, kindlustades võistkonnale üliväärtusliku poodiumikoha. Sõidu võitis sarja üldarvestuses teist kohta hoidev Kessel Racing tiim (Ferrari 488 GTE Evo).

Poodiumikohale oli Absolute Racing lähedal ka juulikuus Monza ringrajal ent kuigi algselt tõstis kohtunike otsus neljandal kohal lõpetanud Absolute’i kolmandaks, siis hiljem otsustati ikkagi eestlase tiimile märkida kirja neljas koht.

“Oli tohutult vägev tunne sellisel legendaarsel ringrajal Porsche 911 RSR-i juhtida ja tulla täisgaasiga läbi ka kuulsast Eau Rouge’ist. Tegime sel nädalavahetusel sisuliselt maksimumi, mis võimalik oli. Arvestades tänavuse hooaja heitlikku kulgu on see kolmas koht meile tugeva tööga välja teenitud poodiumikohaks. Kogu tiim on selle tulemuse üle õnnelik ja usun, et see poodium on meile heaks motivatsioonilaenguks enne hooaja viimast etappi Portimaos. Emotsionaalse boonusena saime pjedestaalil ka karikad ja šampanjat pritsida, mis on lõpuks iga võidusõitja eesmärgiks enne võistlust,” sõnas Martin Rump Spas toimunu kohta.

Enne hooaja viimast etappi Portimaos hoiab Absolute Racing Euroopa Le Mansi sarjas LMGTE üldarvestuses 41 punktiga seitsmendat kohta. Ent viimasel poodiumikohal olev Iron Lynxi tiim on vaid 10 punkti kaugusel. Seejuures on Absolute Racing viimased kolm sõitu lõpetanud kõik vähemalt esiviisikus. Kaks nädalat tagasi teenis Martin Rump ka hooaja esimese võidu, seda Nürburgringi sarjas.

“Loodan et suudame nüüd sama inertsiga edasi minna ja teha ka Portimaos tugev tulemus. Minu enda jaoks on Portimao täiesti uus ringrada, kuid seda huvitavam saab see väljakutse olema,” rääkis Rump hooaja viimasest etapist.

Euroopa Le Mansi sari lõpeb hooaja viimase etapiga Portugalis, Portimao ringrajal 16. oktoobril.

The post Tugevat hooaja lõppu tegev Rump jõudis Le Mansi sarjas poodiumile appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy