Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

VIDEO. Läänemaal tuleb vaatemänguline maastikusõiduvõistlus

Nädalavahetusel Läänemaal Nõmmemaa külas toimuval maastikusõiduvõistlusel Ridala Offroad Metsik Laas ootab võistlejaid ees suhteliselt väikesele maa-alale mahutatud vaheldusrikas rada.

Liivaseid tõuse, metsavahelisi lõike, mudatakistusi, kraavide läbimisi ning rabapinnast sisaldaval rajal toimuvat on publikul võimalik vähese jalavaevaga mugavalt jälgida. “Kui esimeseks aastaks valmistasime ette vaid raja, siis teiseks võistluseks mullu samas kohas tegime ka ligipääsurajad publikule,” rääkis võistluse peakorraldaja Vallo Aljas. “Nii pääsesid pealtvaatajad mullu ja pääsevad ka tänavu hõlpsalt parematesse vaatamispaikadesse ega pea valmistuma mudas sumpamiseks.”

Ehkki Ridala Offroadi ajalugu on pikem, toimub võistlus Nõmmemaa külas kolmandat korda. “Rada on üsna sarnane möödunudaastasele, kuid mõnevõrra lühem.” Põhivõistluse raja pikkus on umbes neli kilomeetrit.

Kui tavaliselt selgub offroad-ringrajasõidus paremusjärjestus ühe võistlussõidu põhjal, siis Ridala Offroadi eripärana kahe sõidu summana. Reedel, 1. juulil algusega kell 17.00 toimuvad klasside TR-1, ET1, ET2 ja ATV ajasõidud. Laupäeval antakse esimene põhivõistluse start kell 10.00 ja viimane kell 17.00, kõik sõidud kestavad umbes kaks tundi. Pühapäeval algavad võistlussõidud kell 9.00 ja autasustamine on kavas kell 17.00, sõitude pikkus on umbes 1,5 tundi. Kõik klassid võistlevad mõlemal päeval.

Ridala Offroad Metsik Laas on  Offroad Racing’u Eesti meistrivõistluste III etapp võistlusklassidele ET1 ja ET2, EAL Eesti 4×4 Off-Road karikavõistluse III etapp võistlusklassidele TR-1, VEOK, ATV ja ATV VABA ning EAL Eesti 4×4 Off-Road superkarikavõistluse IV etapp võistlusklassile TR-1, TR-3 ja VABA.

Video mulluselt võistluselt Ridala Offroad Metsik Laas.

The post VIDEO. Läänemaal tuleb vaatemänguline maastikusõiduvõistlus appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy