Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

VIDEO. Toomas Janu võitis ajalooliste vormelite Eesti sarja

Toomas Janu saavutas ajalooliste vormelite Eesti karikavõistluste arvestuses esikoha klassis Eastern.

Janu (Estonia 21-10) kogus 143 punkti, teise koha sai lätlane Italo Alšins (Estonia 25) 98,5 ja kolmanda Sten Suban (Estonia 23) 82 punktiga.

“Hooaeg oli päris pingeline, Alšins pakkus tugevat konkurentsi,” rääkis Janu. “Kokkuvõttes olen rahul, oli tõuse ja langusi, aga tehnika pidas hästi vastu.”

Balti arvestuses kuulus Janule kolmas koht, võitis sakslane Hartmut Heidicke (Estonia 21-10) Alšinsi ees.

Klassis Mondial võitis Eesti karikavõistlused lätlane Indulis Rukuts (Rukuts 3) 119 punkiga, Taavi Kroon (Esttec 884) sai 103 punktiga teise ja Taavi Kuul (Estonia 21M) 102,5 punktiga kolmanda koha.

“Hooaeg läks üle kivide ja kändude,” sõnas Kroon. “Balti sarjas jäi esimene etapp sõitmata, sest oli probleeme varuosatarnega. Hooaja keskel ei õnnestunud ka kõigil Eesti etappidel osaleda. Konkurent Taavi Kuulil oli tehnilisi probleeme, lõpuks tulimegi viimasele võistlusele poolepunktise vahega ja selliseks vahe jäigi.”

Balti arvestuses moodustasid Mondiali esikolmiku lätlased: võitja Andris Grikis, teine Raitis Murnieks (mõlemad Estonia 21-10) ja kolmas Rukuts. Eesti parimana oli Toomas Hunt neljas.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy