Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

VIDEO. Valmis dokumentaalfilm mootorispordist Karksi-Nuias

Nädalavahetusel näidati Viljandi kinos Karksi-Nuia mootorispordi entusiastidele ja teistele asjaosalistele filmi „Porised prillid ehk Mootorisport Karksi-Nuia moodi“, mis kõneleb Karksi-Nuia kuulsusrikkast kuuekümneaastasest mootorispordi ajaloost.

Filmis saavad sõna nii vanad tegijad, kui kajastatakse tänapäevaseid võistlusi ja saavutusi.

Filmis kõnelevad teiste seas kahekordne Euroopa karikavõitja bagikrossis Jaanus Ligur, tema poeg, mitmel aastal Eesti parimaks rallikrossi sõitjat Janno Ligur ning bagikrossi Eesti meister, Balti meister ja Nõukogude Liidu hõbe- ja pronksmedali omanik, 13-kordne motokrossi Eesti meister Jaak Sala. Samuti saavad sõnad üks esimesi veoautokrossi ja bagikrossi harrastajaid Eestis Johan Tõhk, kunagise Nuia EPT juhataja Heino Nõgu ja tema asetäitja Heiki Arro ning paljud kuulsused motokrossi radadelt, kardispordist ning jetivõistlustelt.

Filmis on hulgaliselt ajaloolist foto- ja filmimaterjali.

Filmi „Porised prillid ehk Mootorisport Karksi-Nuia moodi“ tegijad Andres Arro ja Tarvo Mölder on teinud koos ka filmi „Raudmees – Andres Krestinov“ ning Mölder on filmi „Ott Tänak – The Movie“ režissöör.

Värskelt valminud linateos jõuab vaatajate ette praeguse plaani järgi 15. aprillil Karksi-Nuia kultuurikeskuses ja seanss on huvilistele tasuta. Tulevikus näidatakse filmi Eesti Televisioonis ja Jupiteris.

Artikkel Sakalas.

Kalle Allik

Filmi treiler.

The post VIDEO. Valmis dokumentaalfilm mootorispordist Karksi-Nuias appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy