Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Võidusõitudesse panustamise areng

Spordiennustused on läbi käinud pike tee. Tänapäeval saavad mängurid panustada erinevatesse spordialadesse jalgpallist e-spordini. Hea näide on Eesti STS Sportsbook. Samuti oleme aastate jooksul näinud võidusõitudesse panustamise populaarsuse kasvu, osaliselt tänu paremale kajastamisele televisioonis, sealhulgas telekanalis Sky Sports F1. Parem kajastamine televisioonis annab panustajatele vajalikku teavet. Nad vajavad reaalajas statistikat, et teha teadlik otsus enne panuste tegemist Vormel 1-sarja, NASCARisse või ringrajasõitu.
Motosport on suurepärane spordiala. Möirgav mootor ja kriiskavad rehvid, kui põnev! Seda on tore vaadata ja lisaks sellele on see ideaalne spordiala panustamiseks.
Adrenaliini täis sõitjad kihutavad oma masinates võidu ja sina saad panustada oma lemmikule!
Võidusõitu saad panustada täiesti anonüümselt ja individuaalselt või ava mõne minutiga pere ja sõpradega online-mängukonto, tee võidusõitu panuseid ning kanna erinevaid sissemaksevõimalusi kasutades kiiresti oma kontole raha.

Erinevad võimalused

Enamikel võidusõitudesse panustamise saitidel on sadade turgude hõlmamiseks mitmeid võimalusi. Olenemata sellest, kas sulle meeldib krossirataste põnev maastikusõit ja ralliautod või kõrgtehnoloogilised valikud, nagu Vormel 1 – igaüks leiab enda jaoks midagi. Loe rohkem võidusõitudesse panustamise ajaloost ja mida see pakub.

Võidusõitudesse panustamine on sama vana kui võidusõit ise ning võidusõit on üks maailma vanimaid võistlemise liike. Inimesed alustasid võidusõidu ja panustamisega kohe, kui mootorrattad ja autod leiutati. Armastus kiiruse ja võistlemise vastu on hoogustanud võidusõitudesse panustamist, muutes selle üheks kõige populaarsemaks ja hinnatumaks kihlveotüübiks. Võidusõitudesse panustamine on tugevalt mõjutatud hobuste võiduajamisest. Selles on ühendatud kiirus ja tehnoloogia, et luua unustamatu elamus.

Motospordi kihlveotööstuse arendamine uuel moel

Viimastel aastatel on Vormel 1 (F1) olnud võidusõitudesse panustamise peamine koht, osaliselt tänu Netflixi rahvusvaheliselt tunnustatud dokumentaalfilmile Drive to Survive. Uued spordialad on aga paljulubavad, eriti droonide võidusõidu kontseptsioon, mille populaarsus on pärast DRL‘i maailmameistrivõistluste käivitamist kasvanud. Mitmed Euroopa spordiennustuste võrgustikud pakuvad nüüd droonide võidusõidu ennustuskoefitsiente. On isegi spekuleeritud, et Ameerika mänguhiiglased üritavad saada litsentsi droonide võidusõitude ennustuskoefitsientide pakkumiseks.

Motosporti panustamine

Motosporti panustamine on omaette spordi liik. Kuna panustaja ei saa kunagi 100% garantiiga tulemust ennustada. Kuid võidusõitudesse panustamine on lõbus ja põnev ning muudab võidusõidu atraktiivsemaks. Motosporti panustamine on aga riskantne; pea meeles, et võid oma võimaluse kaotada ega pruugi alati võita.

Motospordi erinevad liigid

Nagu igal spordialal, on ka motospordil palju harusid. Kõigi loetlemiseks on erinevaid liike liiga palju, allpool loetleme mõned kõige olulisemad.

Ringrajasõit

See on motospordi tuntuim liik. Need on võistlused, mis toimuvad rajal või kinnisel teel. Võistluse eesmärk on läbida teatud distants võimalikult kiiresti. Selle peamised näited on Vormel 1 ja MotoGP. Kuna need võidusõidud toimuvad väga suurtel kiirustel, on need eriti põnevad. See on mäng, mis haarab igaühe kujutlusvõime.

Motokross

Selle motospordi liigi puhul sõidavad mootorratturid mitte rajal, vaid maastikuringil. See on siiski võistlus, nii et kiirus on põhiline. Aga seal on enamat, kuna olud on kehvad ja sõitjad väsivad. Motokrossi panustades peab olema sellest teadlik. Motokrossi võitjad on tavaliselt heas vormis.

Enduro

Ilmselt on see motospordi kõige raskem liik. Enduro keskendub peamiselt sõitja heale vormile. Ta peab läbima maastikuraja, mis on sageli pikem kui 15 km. Tihti läheb see otse läbi metsa, kus on igal pool muda. Selle variandi teeb keeruliseks see, et rada on lõikudeks jagatud. Iga lõik tuleb läbida kindla aja jooksul. Kindlaksmääratud aja ületamisel saab sõitja täiendavaid karistuspunkte. Seetõttu on väga oluline püsida lubatud aja piires!

Speedway

Selles motospordi variandis võistlevad mootorratturid ovaalsel rajal. Kuna ringid sõidetakse suurel kiirusel, on pinge suur. Raja pinnaks võib olla muda, muru või mõnel juhul isegi jää! Mõnikord võivad mootorratturitel olla külgkorvis ka kaassõitjad.

Muud variandid

Lisaks viiele mainitud variandile on motospordis palju teisi harusid. Näiteks on olemas kiirendussõit, kus saab lühikestel sirgetel suurel kiirusel sõita. On ka mäkketõus, kus mootorratturid peavad järskudest nõlvadest üles sõitma. Muidugi toimub ka palju klassikalisi võidusõiduvõistlusi ning näha saab palju vanu mootorrattaid.