Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Youngtimer Camp 2022 liigub rekordkursil – registreerunud on üle 300 näituseauto

25+ vanuses autod kogunevad LaitseRallyPargis juba homme/reedel. Tänase seisuga on autonäitusele ja sprindivõistlusele kokku registreerunud juba 320 autot.

Nende hulgast leiab nii eksootilisi nimesid nagu Ferrari, Porsche, Bentley, Jaguar või Corvette, kuid ka omaaegseid tavaautosid nagu Ford Sierra, 3. seeria BMW või Lada.

„Näituse teeb huvitavaks asjaolu, et tegu pole väga vanade autodega,” selgitab LaitseRallyPargi tegevjuht Üllar Suvemaa, „vanus 25 aastat ja vanem tähendab seda, et enamik meist mäletab selliseid autosid veel tavaliikluses osalemas.”

Enam kui 300 registreerunud auto põhjal saab välja tuua statistika, et Eesti levinumad hobiautod on BMW, Mercedes-Benz ja Volkswagen. Esikolmikust natuke maha jäävad populaarsed margid Audi, Ford ja Volvo.

Youngtimer Camp 2022 raames on LaitseRallyParkis avatud ka Automajas asuv vanaautode kollektsioon, laste liikluslinnak ja kardirada. Külastajaid ootab ka kaubatänav, kus müüakse erinevaid autodega seotud tooteid-teenuseid, samuti ka sööki-jooki.

Näitusega paralleelselt käib asfaldirajal Time Attack sprindivõistlus, milles asuvad kiireimat ringiaega ja ühtlasi esikohta taga ajama sportlikumad osalejad. Lisaks toimub päeva vältel palju nii osalejatele kui ka külastajatele mõeldud mänge, mis on kõik otsapidi autodega seotud.

Päeva juhib Kristjan Ojang. Youngtimer Camp näituseautode seast valib eraldi žürii, koosseisus Tõnu Korrol (LaitseRallyPark), Andres Lell (Motor Union), Margus Pipar (Autoleht/AutoGeenius), Neil-Peeter Sarevet (Benefit) ja Kristjan Sooper (Eesti Autospordi Liit), välja ka neljas kategoorias Parima Youngtimeri, Oldtimeri, Tuuningu ja Aasta Üllataja. Rahvahääletuse tulemusena selgub Publiku Lemmik.

Youngtimer Camp 2022 avab väravad pealtvaatajale kell 11.30, Time Attack sprindivõistlus saab alguse kell 14.00, kogu päev kulmineerub autasustamisega kell 17.00, mille raames antakse üle LaitseRallyPargi enda ja toetajate poolt välja pandud auhinnad näituseautodele, seda koguni viies kategoorias ja lisaks premeeritakse sprindivõistluse kahe klassi esikolmikuid.

Youngtimer Camp toimub LaitseRallyPargis juba kuuendat korda.

Pilet pealtvaatajale on hinnaga 15€ (parkimine hinnas), 12-aastased ja nooremad pääsevad sündmusele tasuta.

The post Youngtimer Camp 2022 liigub rekordkursil – registreerunud on üle 300 näituseauto appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy