Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Aizkraukles toimus Läti MV III etapp ringrajapaatidele

Lätis Aizkraukles sõideti III etapp Läti MV sarjas ringrajapaatidele. Eesti sõitjad osalesid klassides GT-15, GT-30 ja O-500.

Kõige rohkem oli stardis meie sõitjaid GT-15 klassis, kus kokku oli 17 sõitjat. Eestit olid esindamas – Sten Ivanov, Erik-Rennes Pihlak, Hendrik Arula, Joonas Lember, Paul Richard Laur,  Kalvin Thomas Royster, Joonas Tristen Lootus ja Tristan Koit.

GT-30 klassis olid Eestist võistlemas Kärol Soodla ja Marten Arula.

Lätis küll sõidetakse UIM-i reeglite järgi aga kohalikel meistrivõistlustel on kasutusel omad reeglid. Stardikohad määratakse üleeelmise etapi tulemuste järgi, esimesed kaks starti on järjest ning teine start on pööratud järjestuses, kus siis kiiremad stardivad rivi lõpust. Viimase sõidu eest antakse topeltpunktid.

Parima tulemuse GT-15 klassis sõitis välja Sten Ivanov tulles kolme sõidu kokkuvõttes kolmandaks. Teiste poiste kohad oli viiendast tahapoole.
Etapivõit läks Eliza Lakovicale ja teine oli Nils Slakteris – mõlemad Lätist.

GT-30 klassis käis tõsine võidusõit Kärol Soodla ja Laura Lakovica vahel. Esimese stardi võitis Lakovica aga teises stardis andis pööratud järjestus eelise Kärolile, kes selle ilusti ära kasutas ja sõidu võitis. Kolmandas sõidus võttis Kärol ka võidu ja koos sellega etapivõidu. Teine oli Lakovica ja kolmas Roberts Minings.

Foto: Viesturs Lacis

_____________________________
Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy