Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Alex Reimann ja EST1 võtsid keerulisest nädalavahetusest Zandvoortis maksimumi

Möödunud nädalavahetusel sõideti Hollandis Zandvoorti rajal Porsche Carrera Cup Beneluxi sarja hooaja teine etapp. Stardis oli EST1 Racing sõitja Alex Reimann.

Võistluse tähelepanu oli seda suurem, et Eesti meeskonna boksi ala vastas pesitses RedAnt Racing võistkond, kelle värvides tegi oma ringraja debüüdi valitsev WRC meister Kalle Rovanperä.

Alexi eesmärk oli Rookide arvestuse esikolmik, aga paraku viskas saatus Reimannile kohe esimese sõidu stardis korraliku kaika kodaratesse. Või õigemini tegelikult ratta kapotti. Veel enne, kui võistlejaterivi oli starditulede kustudes jõudnud söösta avakurvi, leidis aset korralik ahelkokkupõrge, kust Reimanni suunas pääses lendu konkurendi ratas, mis tabas otse tema Porsche kapotti. See intsident nõudis EST1 Racing tiimilt nii visadust kui kavalust, et masin punase lipuga peatud sõidu taasalustamiseks uuesti töökorda saada. Mõneti proosaliselt kasutati ühe ratta poolt mõlklikuks löödud kapoti tagasi sirgeks painutamisel lihtsalt teist ratast.

Poolpiduse autoga tehtud kordusstardis jäi Reimannile saagiks üldarvestuses 14. koht. Halvemini läks aga teisel stardis olnud eestlasel Thomas Kangrol (Porsche Estonia tiim), kes oligi sunnitud esimese sõidu katkestama. Tegemist oli korraliku „Balti ketiga“, sest kokkupõrge sai alguse Leedu võistleja mootori välja suretamisest, kellele otsasõitu oli Kangrol võimatu vältida ning just viimase esiratas tabas Reimanni autot. “15 cm kõrgemal oleks olnud see velg, koos paari käänmiku detailiga Alexil toas. Õnnelik õnnetus,” lisas EST1 meeskonnajuht Raimo Kulli.

Teises sõidus läksid asjad juba ülesmäge. Reimann võitles välja 10. koha üldarvestuses, mis tähendas 5. kohta Rookie arvestuses. Kangro ületas finišijoone 19. kohaga.

Alex Reimann: “Esimene sõit ei olnud kindlasti mitte igav. Selle õnnega, mis mul oli, tuli 14. koht. Suured tänud kõigile EST1 Racingu kuttidele, kes suutsid auto tagasi korda saada 6 minutiga enne sõidu taasalustamist. Nemad tegid selle sõidu mulle võimalikuks. Teises sõidus lõpetasime üldarvestuses kümnendana ja Rookie arvestuses viiendana ning olen rahul edusammudega, mida oleme see nädalavahetus teinud. Mul oli viimastel ringidel küll probleeme pidamise leidmisega, aga üleüldiselt käitus auto selles sõidus erakordselt hästi. See oli kindlasti tugev vigadeparandus pärast esimest sõitu.”

Samal ajal kui eestlased trotsisid ebaõnne, sai valitsev rallimaailmeister Rovanperä, aga oma ringraja debüüdil kirja esimeses sõidus suurepärase neljanda ja teises viienda koha, näidates jällegi, et tema talent ulatub ralliradadelt kaugemale.

Reimanni jaoks kuluvad aga Zandvoortist kogutud väärtuslikud õppetunnid kindlasti marjaks ära oma eesmärgil saada Rookie arvestuses sarja esikolmikusse. Järgmine võimalus on tal selleks juba vähem kui kuu aja pärast, kui 5.-7. juulnil sõidetakse legendaarsel Imola rajal ELMS (Euroopa Le Mansi sari) sarja nädalavahetuse raames Carrera Cupi 3. etapp.

Mõlema sõidu kordused on tasuta leitavad siit: https://www.carreracupbenelux.com/live

The post Alex Reimann ja EST1 võtsid keerulisest nädalavahetusest Zandvoortis maksimumi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee