Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Andres Arnover võitis esimese eestlasena kiirendusspordi Euroopa meistrivõistluste etapi

Andres Arnover võitis kiirendusspordi Euroopa meistrivõistluste neljanda etapi Saksamaal Hockenheimringil.

Tegemist oli Arnoveri esimese etapivõiduga kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlustel. Ühtlasi sai temast esimene eestlane, kes kiirendusspordi EM-etapi võitnud. “Oleme väga õnnelikud, kaks ja pool aastat oleme Euroopa meistrivõistlustel sõitnud ning lõpuks tuli võit ära,” rääkis Arnover. “Selle nimel on palju tööd tehtud. Olen väga tänulik kogu meeskonnale ja kõigile taustajõududele.”

Klassi Pro Modified finaalis oli Arnover parem šveitslasest Bruno Baderist ja poolfinaalis alistas hollandlase Michel Tooreni. Veerandfinaalis tegi Arnover soolosõidu ja 16 parema seas oli parem  sakslasest Walter Strobelist.

“Finaalis läksin sõitma kindla peale. Kuna Baderiga on meie auto kiirus üsna võrdne, tuli võtta hea reaktsioon,” rääkis Arnover, kelle reaktsiooniaeg oli 0,045 sekundit, Baderi 0,082 sekundi vastu. “Sellega oli üldjoontes ka sõidu tulemus otsustatud.”

Arnover võitis ka kvalifikatsiooni, läbides kolmandas voorus oma Ford Mustangiga veerandmiili 5,963 sekundiga (401,22 km/h). “Kuna ilm oli väga kuum, õhutemperatuur üle 30 kraadi, siis oli auto seadistuse leidmine keeruline. 5,96 sekundit oligi ilmselt maksimum, mis nendes tingimustes võimalik.”

Kiirendusspordi Euroopa meistrivõistlustel läheb arvesse iga võistleja neli paremat tulemust viiest. Arvestades kõik tulemusi, on neljanda etapi järel liider hollandlane David Vegter 307 punktiga, Arnoveril on teisena 296 ja soomlasel Jere Rantaniemil kolmandana 246 punkti. “Võistluse kommentaarid arvestasid punktid ringi ka nii, et võtsid senised halvemad tulemused maha. Selle järgi oleksin kuue punktiga liider ja viimasele etapile läheme kolme sõitjaga vastu sisuliselt võrdses seisus.”

Viimane, viies etapp toimub 7.-8. septembrini Suurbritannias Santa Podi rajal.

The post Andres Arnover võitis esimese eestlasena kiirendusspordi Euroopa meistrivõistluste etapi appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee