Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Crosskartide rallisprindi Raadil võitis Martin Järveoja, noorte autoklassi parim oli Henry Tegova

Raadil sõidetud Crosskartide rallisprindi Eesti meistrivõistluste kolmanda etapi võitis Martin Järveoja, noorte autoklassis oli parim Henry Tegova ja SSV-del Toomas Veske.

Crosskartide klassis võitis Järveoja ajaga 17.15,585, Marko Ringenberg kaotas talle ühe sekundiga ja Frederik Märtin 17,3 sekundiga. Esikolmik sõitis Speedcar Wonderitega. Pärast kolmandat etappi on sarja liider Ringenberg 57 punktiga, Järveoja on kogunud 54 ja Märtin 42 punkti.

Noorte autoklassis J16 võitis Raadil Henry Tegova ajaga 19.32,542, edestades Lukas Leivatit 3,8 sekundiga ja Grete Mia Kohat 29-ga. Kõik kolm sõitsid Ford Fiestadega.

Võistlusrajaks oli osaliselt Rally Estonial kasutatav kiirskatse lõik. “Rada oli pikk ja tehniline, üsna keeruline meelde jätta,” rääkis 16aastane Tegova. “Esimeses voorus oli rajal päris palju lahtist kruusa ja rada üsna libe, järgmisteks sõideti sõidujälg puhtaks.”

Tegova lisas, et autoga oli mõningaid tehnilisi probleeme. “Läks keema, eks see pani samuti pinget peale. Juhtus ka mõni sõiduviga, aga üldiselt olen sõiduga rahul. Tuli hästi välja.”

Tegova on klassi liider 60 punktiga, Sander Mõik (Ford Fiesta) jätkab 42 punktiga teisel kohal ja Koha 39 punktiga kolmandal.

SSV-del võitis Veske (Can-Am Maverick) ajaga 17.32,753, Indrek Naar sai teise koha ajaga 18.07,183 ja Tarmo Rühka (mõlemad Can-Am Maverick X3) 18.18,269-ga kolmas. Sarja juhib Veske (60 punkti) Rühka (49) ja Naari (45) ees.

Järgmine etapp toimub 17. augustil Kehalas ja viimane 31. augustil Orikülas.

Henry Tegova võitis noorte autoklassi. Foto: Alari Jüriöö

The post Crosskartide rallisprindi Raadil võitis Martin Järveoja, noorte autoklassi parim oli Henry Tegova appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee