Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Driftihooaeg algas publikurohke võistlusega Raassilla rajal

Eesti driftihooaeg algas publikurohke võistlusega Mulgi Drift uuel Raassilla rajal.

Pro klassile oli tegemist Eesti, Balti ja Livonia meistrivõistluste esimese etapiga. Esikoha saavutas kvalifikatsiooni võitnud armeenlane Raman Kandratsenka, kaks järgmist olid lätlased Janis Jurka ja Reinis Ozolins. Eestlastest jõudsid kaheksa parema sekka Birger Kiirend ja Ao Vaida. Kokku osales Pro-klassis 18 võistlejat: Armeeniast 1, Leedust 6, Lätist 7 ja Eestist 4. Koos meestega võistles ka üks leedulanna.

Semiprole oli Mulgi Drift Eesti meistrivõistluste etapiks. Võitis Frederik Strelkov, teine oli kvalifikatsiooni võitnud Siim Roop ja kolmas Simon Suvemaa. Semipro klassis osales 19 võistlejat: Lätist 1 ja Eestist 18.

Street klassile avas Raassillal toimunud võistlus Eesti karikasarja. Kolmest osalenud lätlasest jõudsid kaks poodiumile: võitis kvalifikatsiooniski parim olnud Daniels Baumanis, teine Kirils Malinovskis ja kolmas eestlane Ahti Kurm. Street klassis osales 35 võistlejat, koos meestega võistles ka üks eestlanna.

„Rada sobis driftivõistlusteks ideaalselt, andes korraldajale võimaluse mängida nii distantsi pikkuse kui kurvidega. Sel viisil sai koostada kõigile võistlusklassidele sobiva raskusastmega raja,“ rääkis Kerli Mängel Eesti Drifti Liidust. „Sõitjatelt sai rada palju positiivset tagasisidet. Pingutada tuli neil kõvasti, sest mõned kurvid olid negatiivse kaldega ja auto hoidmine õigel trajektooril tavapärasest keerulisem. Näha sai nii ilusaid sõite kui ka eksimusi, plekimõlkimisi, millele järgnesid närvikõdi pakkuvad minutid – kas saab auto korda ja õigeks ajaks stardijoonele või mitte.“

Eestis toimub järgmine driftivõistlus 30. juunist 2. juulini Missos.

Publikut oli võistlusel palju.

The post Driftihooaeg algas publikurohke võistlusega Raassilla rajal appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee

Generated by Feedzy