Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

EAL president Toivo Asmer: oleme õigel teel

Pühapäeval, 2. juunil oli see päev kui Ott Tänak-Martin Järveoja võitsid järjekordse WRC etapi ja tõusid autasustamispoodiumi kõrgeimale astmele. Vägev! Sellise hea emotsiooni pealt on lihtne oma kirjatükiga edasi liikuda.

EAL-i tegemisi on piisavalt kajastatud nii telekanalites, raadiosaadetes, sotsiaalmeedias kui trükipressis ja üldjuhul on need olnud positiivsed uudised. Kokkuvõttes on meie kui Eesti vaieldamatult ühe tugevama alaliidu maine nii oma kodukamaral kui ka välisriikides veelgi kasvanud. Olles külastanud mitmeid suurvõistlusi, tuuakse omavaheliste vestluste käigus välja ikka meie riigi väiksus, kuid teisalt ollakse imestunud, et Eestist on välja kasvanud väga arvukas seltskond võidusõitjaid, kes on oma tasemelt absoluutses rahvusvahelises tipus.

Pea pool aastast on läbi saamas ja täna me ei tee hooajast kokkuvõtteid, kuid tahan siiski mõningaid nimesid ja tulemusi välja tuua ning eeskätt kiita meie noori võidusõitjaid. Kardispordis võitlevad juba traditsiooniliselt erinevatel rahvusvahelistes võistlustel poodiumikohtade eest Markus Kajak, Albert Tamm, Ragnar Veerus, Mark Dubnitski, Nikita Ljubimov.

Ringrajasõidu F2 sarjas on uskumatult tugeva hooaja alguse teinud Paul Aron, kes on ka sarja punktitabeli liider. Ja ärgem unustage Ralf Aroni ja Jüri Vipsi nime. Ruben Volt võitis nädal tagasi Austrias kereautode TCR Europe´i etapi ja selle võiduga tõusis ta individuaalses edetabelis 4. kohale ning tõstis sarjaliidriks eestlaste ALM Honda Racing võistkonna. Eile võitis Ruben aga esikoha TCR Italy meistrivõistluste etapil.

Kiirendusvõistlustel on Euroopa absoluutses tipus Andres Arnover. Rallikrossi RallyX sarjas esindavad meid väärikalt Maiko Tamm, Lucas Orav ja Romet Tsirna. Driftis näitas suurepäraseid oskusi Kevin Pesur, kes esimese eestlasena võitis kõrgetasemelisel Drift Mastersi etapil Hispaanias esikoha. Drifti jätkuva populaarsuse tõestuseks Eestis olid ka möödunud nädalavahetuse kaks pingelist  võistluspäeva LaitseRallyPark´is , kus võistlusi tuli jälgima arvukalt driftifänne. E-spordis on esimene tänavune Eesti meister selge – Reno Kööts.

Autorallis säravad peale Tänaku/Järveoja Romet Jürgenson / Siim Oja, Georg Linnamäe /James Morgan, Patrick Enok / Silver Simm, Jaspar Vaher / Timo Taniel. Saavutuseks omaette oli Benediktas Vanagase / Kuldar Sikk absoluutarvestuse 8. koht Dakari kõrberallil. Uskumatu võitlus!

Koostöö naaberriikidega on hoogustunud ning autoralli EMV etapi läbiviimine Soomes õnnestus väga hästi, kus Urmo Aava / Janno Siitan saavutasid EMV arvestuse esikoha.

Sarjad Talendid Rajale ja Noored Roolis toimetavad juba traditsiooniliselt väga edukalt ja sealt lisandub igal aastal paarkümmend uut sõitjat Eesti meistrivõistluste osalejate nimekirja.

EAL soetas selle hooaja alguses uue, kaasaegse ajavõtusüsteemi ja see osutus õigeks sammuks. Tänaseks on osutatud ajavõtuteenust juba 4 võistlusel ning oluline on fakt, et EAL suudab välja panna oma ajavõtusüsteemi kahel erineval võistlusel samaaegselt. Ajavõtusüsteemi soetamisel ja õigete otsuste tegemisel ning hilisemal inimeste koolitamisel on suurima panuse andnud EAL kardikomitee esimees Mart Liiksaar.

Teine märkimisväärne EAL-i poolne otsus sai tehtud erinevate võistlusrehvide maaletoomise korraldamiseks, mis on ennast igati õigustanud. Rehvide erapooletu maaletooja staatus on oluline ja see elimineerib juba eos võimalikud protestid rehvide ebaõiglase jaotamise/müügi osas.

Arvukalt suurvõistlusi on meid ees ootamas ja soovin, et 2024 hooaja kokkuvõtete tegemisel tuleb meil kõikidel naeratus näole.

Toivo Asmer
Eesti Autospordi Liidu president

The post EAL president Toivo Asmer: oleme õigel teel appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee