Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eesti brändid, kes toetavad motosporti

Eestis on motosport alati olnud laia tähelepanu all ning tänu sellele pakutakse juba noorest noormeestele võimalusi ralliradadel sõitmiseks. Tegemist on kõrge adrenaliini pakkuva spordialadega, kus rajad ning sõitjad teenivad läbi klubide uusi võimalusi ning uusi fänne.

2009. aastal loodi spetsiaalselt ralli jaoks spordi föderatsioon, mille alla koondada kõige edukamad ning võistlushimulised sportlased. Ralli edendamiseks ning selle korraldamiseks kutsuti appi kohalikud ning suurettevõtted, et sündmusi kajastada, toetada ning reklaamida. Toetajateks olid sponsorid, kes ühel või teisel moel olid autospordi või harrastustega seotud otseselt või kaudselt.

Kuna sponsorlus on spordivõistluste korraldamiseks eluliselt vajalik, soovitakse spordis toetada ja reklaamida just neid, kes panustavad Eesti spordi arengule.

Ninja Global
Paljud meelelahutusettevõtted on võtnud sihiks erinevaid spordialasid kajastatada oma veebisaidil, et selle läbi pakkuda ennustamise võimalusi. Üheks selliseks Eestlastele teadatuntud platvormiks on Boost Casino emafirma NinjaGlobal.

Olerex
Iga auto vajab rallirajal kütust ning sel puhul tuleb appi üks Eesti Vabariigi edukamaid jaemüügikette. Olerex on juba pikalt toetanud neid, kes on seotud mootorsõidukitega. Nende edendamine ning populariseerimine panevad Olerexi ettevõtte üheks oluliseks sponsoriks Eesti rallimaastikul. Eriti suurelt toetab Olerex noortesporti, ning korraldab nooremate võistlejate hulgas isegi kardivõistlusi.

Terminal Oil
Noorte elu arendamine on näiteks Terminal Oilile saanud küllaltki südamelähedaseks ning juba aastaid on Terminal Oil toetanud autoralli üritusi.

Autofirmad
Autode edasimüüjad ei anna oma salongidest kalleid ning luksuslikke autosid rallirajal sõitmiseks, kuid siinkorral pakutakse sportlastele võimalust kasutada oma autosid tavasõitudeks. Lisaks kasutusõigusele pakutakse ka rahalist toetust. Eestis on mitmeid muid autode edasimüüjaid, kes rahaliselt toetavad rallisporti ning nende korraldamist.

Vallavalitsused
Tegemist ei ole otseselt brändiga, kuid pea iga rallisündmuse toetajaks on sündmuse asukohta pakub vallavalitsus ning naabervallad. Valdade eesmärgiks on olla nii logistiliselt kui ka rahaliselt toetav, sest inimeste sissevool juba sündmuse korras on sealsetele ettevõtjatele ning turismi ettevõtetele igati kasulik. Valdade haldusjaotus on muutunud seoses reformidega, kuid siiski jäävad ralli sporti toetama just need, kelle aladel on kasutusel aktiivselt nii kruusakattega kui ka asfaltkattega rajad oma sõitjatele. Kaasatakse kohalikud elanikud ning kogukond ühise eesmärgil võistluse korraldamiseks juba vähemalt aasta enne tippsündmuse toimumist.

Kokkuvõtteks

Motospordi toetajad on Eestis oluliseks komponendiks motospordi arengul. Peamiselt soovivad ettevõtted teha reklaami, kuid ka arendada kohalikku spordielu, et Eesti noored oleksid võimekad ka välisturgudel.

_____________________________

Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy