Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eesti jetisõitjad võitsid Ungari EM-etapilt seitse poodiumikohta

Ungaris Nyiregyhaza- Levelekis võtsid nädalavahetusel mõõtu Euroopa parimad jetisõitjad. EM-i I etapile oli tulnud sõitma 106 pilooti 21 riigist.
Eesti sõitjaid oli osa võtmas kaheksa.

Klassis SKI Junior GP3.2 oli tiitlit kaitsmas möödunud hooaja maailma- ja Euroopa meister Ander-Hubert Lauri. Juuniorite klassides jagatakse EM-sarja raames välja nii maailma- kui Euroopa meistritiitel. Lauri näitas juba ajasõidust alates, et on aastaga saanud kiirust juurde ja võitis kindlalt kvalifikatsiooni. Kolmest sõidust saavutatud kolm võitu viis ta ennem Poola etappi sammu lähemale juuniorite tiitlile.

SKI Junior GP3.2 Ander-Hubert Lauri

Mattias Reinaas tõusis poodiumile kahel korral. Klassis SKI GP2 võitis ta ajasõidu mäekõrguselt itaallase Andrea Guidi ees. Sõitudes oli ta kiireim ja kolmes sõidust kolm võitu andis talle etapivõidu. SKI GP3 klassis käis Reinaasil kõva võidusõit ungarlase Barnabas Szabo ja Portugali sõitja Diogo Barbosa vahel. Esimesest sõidust tuli teine koht, teisest sõidust kolmas, mis andis ennem viimast sõitu lootust tulla etapil teiseks aga kolmandas sõidus tulnud kukkumine tegi selle raskeks. Kolmanda sõidu viies koht andis etapilt kokkuvõttes kolmanda koha.

SKI GP2 Mattias Reinaas

SKI Ladies GP1 klassis oli kohal kogu eelmise hooaja MM-i paremik. Möödunud hooaja Euroopa meistril Jasmiin Üprausil oli tiitlikaitsmiseks vaja kiirem olla möödunud hooaja MM-i esikolmikust. Ajasõit õnnestus hästi ja kvalifikatsiooni võiduga sai Üpraus valida parima stardikoha. Hoolimata headest startidest ei suutnud Üpraus rajal kinni hoida möödunud hooaja maailmameistrit Emma-Nellie Ortendahli Rootsist. Sõitudest üks kolmas koht ja kaks teist kohta andsid kokku etapilt teise koha ja võimaluse tiitli eest võistelda edasi viimasel etapil. Kätriin Nilbe tuli etapil tänu katkestamisele esimeses sõidus kümnendaks.

Mattias Siimann oli esmakordselt osalemas Runabout GP2 klassis tiitlivõistlustel. Ajasõidus saavutatud kolmas koht oli väga tubli algus. Esimeses sõidus näitas Mattias uskumatut kiirust ning võitis sõidu pikalt konkurentide ees. Teises sõidus maksis kätte tehtud poi viga ning sõidust saadud kolmas koht jättis Siimanni veel ühe punktiga liidriks. Kolmanda sõidu kolmas koht tõi kokkuvõttes etapilt teise koha. Etapi võitnud austerlase Daniel Lassersbergeriga jäi vahet ainult kaks punkti.

Runabout GP4 klassis tegi Eesti sõitjatest parima tulemuse Henri Koppas, kes tuli kolme sõidu kokkuvõttes viiendaks. Mattias Siimannil rikkus võistluste esimeses sõidus töölepingu lõpetanud mootor ning ainult kahe sõidu punktidega tuli Siimann kokkuvõttes kaheksandaks.

SKI Veteran GP1 klassis tuli võitjaks Markus Erlach Ungarist, teine oli Ugo Guidi Itaaliast ja kolmas koht kuulus Egon Üprausile.

Runabout Veteran GP1 klassis võistles eestlastest Margus Kesküla. Etapivõit läks Tomas Gurksnysele Leedust, teine oli ungarlane Attila Keri ja kolmandaks tuli Margus Kesküla.

Team Estonia Ungaris

Jetispordi Euroopa ja juuniorite maailmameistrivõistluste viimane etapp sõidetakse tuleval nädalavahetuse Poolas.

_____________________________
Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy