Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eesti kardisportlased võistlesid Itaalias ja Hispaanias, paljudel oli ebaõnne

Hispaanias Aragonis sõideti käigukastidega kartide Euroopa meistrivõistluste avaetapp, kus KZ2 klassis startis ka Markus Kajak. Itaalias Franciacortas toimus Rotax Euro Trophy hooaja kolmas etapp, kus startisid Mark Martin Loomets, Nikita Ljubimov, Fernando Paimre, Paul Hamburg ja Ragnar Veerus.

EM-etapi kvalifikatsioonis 14. aega näidanud Kajak lõpetas eelsõidud 4., 4., 8., 4. ja 1. kohaga, mis andis talle Superheat’i 5. stardikoha. Superheat’i aga Kajakul ebaõnnestus, ületades finišijoone alles 14. kohal ja tagades finaali 11. stardikoha. Finaalis jäi Kajak aga 7. ringil rajaäärde, mis lõpetas tema nädalavahetuse õnnetul noodil.

Rotax Euro Trophyl olid läbivalt kõrges heitluses Minimax klassi sõitjad Ljubimov ja Loomets, kes eelsõitude järel hoidsid 2. ja 4. kohta ning pidid alustama B-eelfinaali esireast. Kahjuks esikohalt startima pidanud Nikita Ljubimov starteriprobleemi pärast eelstardist kaugemale ei jõudnudki. Mark Martin Loomets võitles aga visalt ning viimase ringi möödasõiduga sõidu ka võitis.

Finaaliks avanesid taevaluugid ning vihmamärjal rajal sõidukilomeetreid kogumata pidid eestlased Euroopa konkurentsis hakkama saama; Loomets lõpetas 9. ja Ljubimov 10. kohaga. Minimax klassi punktiarvestuses oli tegemist hooaja esimese mõõduvõtuga, mis tähendab, et enne viimast etappi hoiab Mark Martin Loomets üldkokkuvõttes 3. kohta. 

DD2 klassis alustas nädalavahetust kenasti Ragnar Veerus, kes sai kvalifikatsioonis 6. ja esimeses kahes eelsõidus 4. ja 5. koha. Kolmandas eelsõidus kiireimat tempot näidanud Veerus lükati mõned ringid enne lõppu 4. koha pealt rajalt ning taasliitus viimasel kohal. Sõidu lõpuni püüdis ta võistlejate rivi parimate ringiaegadega. Ebaõnne tagajärjel alles 12. kohalt eelfinaali alustanud Ragnar Veerus näitas taas parimat kiirust ning tõusis 5. kohale.

DD2 finaalis algas aga vihmatrall, kui teise ringi lõpus sadama hakkas. Suures kaoses kinni peetud võidusõit jätkus hiljem vihmarehvidel. Vihmamärga rada finaalis tundma õppinud Veerus lõpetas sõidu 13. kohal. Pärast kaht ebaõnnestunud nädalavahetust Saksamaal ja Itaalias hoiab Ragnar Veerus siiski punktitabelis 5. kohta, kaotades enda eesolevale vaid 1 ja kolmandat kohta hoidvale ungarlasele vaid 6 punktiga. Viimasel etapil on kaardid veel kõigeks avatud. 

Senior klassis näitas Paul Hamburg kvalifikatsioonis 21. ringiaega. Eelsõidud kujunesid temale ameerika mägedeks, kogudes 7., 15., 6., 14. ja 24. kohad. Eelfinaali 15. positsioonilt alustanud Hamburg lõpetas sõidu 16. kohaga ja garanteeris omale koha finaalis. 30. kohalt alustanud eestlane tõusis ka 5-sekundilise esivoolundi karistuse kiuste 26. kohale.

Rotax Junior klassis Euroopa suurvõistlusel debüteerinud Fernando Paimre näitas kvalifikatsioonis 26. ringiaega, kuid sattus kõigis eelsõitudes seiklustesse, mis andis talle B-eelfinaali alles 24. stardikoha. Paimre oli aga sõidu kõige visam tõusja, kerkides 11 kohta ettepoole ja finišeerides 13. kohal. Eelfinaalis suurepärast tempot näidanud eestlane aga finaali ei pääsenud ja lõpetas võistluse 42. kohal. 

Hooaja viimane Euro Trophy etapp peetakse 1. septembril Lonatos.

The post Eesti kardisportlased võistlesid Itaalias ja Hispaanias, paljudel oli ebaõnne appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee