Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eesti lõpetas tänavuse ISDE kuueteistkümnendana

Fotol kõik lõpetanud Eesti sõitjad (vasakult): Priit Biene, Jüri Triisa, Toomas Triisa, Priit Raid, Ragnar Valdstein ja Elary Talu (ees). Autor Hanna Anton.

Täna oli rahvusvahelisel enduro kuuepäevasõidul viimane võistluspäev ehk lõpukross ning Eesti lõpetas ränga võistluse kuueteistkümnendal kohal.

Kokku peeti lõpukrossil Valle Scrivia rajal 18 võistlussõitu, kõigi pikkuseks seitse ringi. Rajale mindi klasside kaupa — E1 võistlejad ühes sõidus, E2 teises jne. Kuna esimestena startisid täna klubiarvestuses osalejad, siis said rahvusmeeskondade arvestuse võistlejad heidelda sadade kaasvõistlejate poolt auku ja soonde sõidetud rajal.

“Väga raske sõit ja kohutavalt palav. Minu klassis läks rajale 39 võistlejat, ainult üks puu jäigi stardis tühjaks, ja kivirahe oli ikka korralik, mis konkurentide rataste alt lendas,” ütles Priit Biene, kelle klassi E2 sõit oli päeva eelviimane.

Jüri Triisa oli täna E3 klassis 18. ja Elary Talu 25., Priit Biene E2 klassis 36., Toomas Triisa E1 klassis 46.

“Kõik meie mehed tulid ilusti lõpuni, mis oligi tänase päeva eesmärk,” ütles Biene. “Minu jaoks on ISDE alati kõige ägedam võistlus ja nii ka sel aastal. Neist, millel ma sõitnud olen, oli tänavune üks kergemaid. Kartsime palju hullemat,” lisas oma viienda ISDE lõpetanud Biene.

Eestlastest oli Elary Talu (KTM, E3) kuue päeva kokkuvõttes rahvusmeeskondade sõitjate arvestuses 46., Priit Biene (Yamaha, E2) 51., Jüri Triisa (KTM, E3) 66. ja Toomas Triisa (Husqvarna, E1) 68.

Üldarvestuses võitis hispaanlane Josep Garcia. Rahvus- ja juunioride meeskondadest jättis võidu meeletute ovatsioonide saatel koju korraldajamaa Itaalia Hispaania ja USA ees.

Redmoto klubisõitjad startisid täna samas sõidus, mille stardi Priit Raid ka võitis. Päeva kokkuvõttes oli Ragnar Valdstein klubisõitjate arvestuses 284. ja Priit Raid 288. Meeskond oli 163-st osalenud klubist 143., kuid palju aega läks kaduma seetõttu, et viiel päeval kuuest saadi katkestanud klubiliikme Meelis Järve eest 3 tundi trahvi.

Lähem info võistluse kohta lehel: fim-isde.com, tulemused fim-isde.com/2021-results/

Facebook live viimasest võistluspäevast: https://www.facebook.com/watch/live/?v=1387706384956253&ref=watch_permalink

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy