Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eesti meeskonnale Euroopa ringrajasarja etapil kaksikvõit

TCR Europe sarja kolmas ja neljas etapp sõideti Belgias, Zolderi ringrajal. ALM Honda Racing meeskond ja selle sõitjad olid nädalavahetusel heas hoos ja ilus punkt pandi neljanda etapi kaksikvõiduga, kus oma esimese võidu sai Ungari võidusõitja Levente Losonczy ja Ruben Volt tuli üle lõpujoone teisena. Laupäeval sõidetud kolmanda etapi lõpetas Volt kolmandal kohal. 

Kvalifikatsioonis sai Honda Civic Type-R TCR roolis olnud Volt kolmanda koha. Esimeses sõidus ei õnnestunud start kõige paremini ja tuli üks koht ära anda. Sõidu käigus sai Volt selle koha tagasi ja lõpetas kolmandana. Teises sõidus startis Volt rajale kaheksandalt kohalt ja suutis ennast erinevaid olukordi ära kasutades tõsta teisele kohale, kus ka tiimikaaslase Levente Losonczy järel sõidu lõpetas.

Team Estonia Autosport liige Ruben Volt: “Teises ja otsustavas kvalifikatsioonis ei saanud ühte sektorit paika. Oleks olnud reaalne olla esimene või teine. Esimeses sõidus oli stardi tuledega taas see, et 5 sekundi asemel kustusid need 3 sekundi pealt. Hea, et andsin ainult koha ära ja selle sain ka tagasi. Teises sõidus oli start ideaalne, rada oli hommikul küll märg kuid hakkas õnneks ka mujalt kui sõidujoonest kuivama ja see oli mulle hea uudis. Kasutasin ära iga võimaluse, et tõusta ja kui turvaauto rajalt lahkus, siis sain liidrikohal olevalt tiimikaaslaselt info, millal ta sõitu alustab ja sain tõusta teisele kohale. Oleme head sõbrad ja see respekt kandub ka rajale, nii saime tagada meeskonnale kaksikvõidu, mis oli sellel hetkel kõige olulisem.”

Martin Laur, ALM Honda Racing meeskonna juht: See oli meie meeskonnale ülimalt edukas nädalavahetus. Meil ei olnud kiirust, et võita kvalifikatsiooni, aga teadsime, et oleme sõitudes kiired. Laupäevane Rubeni kolmas ja pühapäevane teine koht, see on väga hea tagasitulek peale ebaõnnestunud Vallelunga nädalavahetust ning pühapäeval 8. kohalt startides jõuda 2ks ja kindlustada tiimile 1-2 oli midagi, mida me ei osanud oodata. Selle tulemuse pealt on väga hea minna 2 nädala pärast Salzburgringile järgmistele TCR Europe sarja etappidele. Suured tänusõnad kogu tiimile, kes panustab väga palju sellesse projekti. See võit on nende raske töö tulemus.”

Peale nelja sõidetud etappi TCR Europe sarjas on Ruben Volt viiendal kohal (94 p). Sarja liider on Aurelien Comte (146 p). 

TCR Europe sarja järgmine etapp sõidetakse 31.05.-02.06 Austrias, Salzburgringil.

The post Eesti meeskonnale Euroopa ringrajasarja etapil kaksikvõit appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee