Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Eesti tippdriftija Kevin Pesur Drift Mastersi Soome etapi järel: oleme suures mängus sees!

Kevin Pesur jõudis Soomes sõidetud rahvusvahelise Drift Mastersi sarja etapil veerandfinaali, saavutades kuuenda koha. Hooaja teisele poolele läheb Pesur vastu neljandal positsioonil.

Avaetapi Hispaanias Team Estonia Autosport liige Pesur võitis, teisel langes Iirimaal 32 parema hulgas konkurentsist ning kolmandal Soomes jõudis veerandfinaali.

Kaheksa edukama hulgas oli Alahärmäs Pesuri vastaseks drifti maailma edukaimaks sõitjaks peetav James Deane Iirimaalt. “Tema vastu tuleb 110 % protsenti välja panna, väga tugev vastane,” rääkis Pesur. “Sõitsime ka treeningul koos, nii et teadsin, mida Soome rajal temalt oodata. Esimese kurvi lõpuosas oli rada endiselt niiske, tema oli libedama osa peal laiema joonega, mina jäin suurema pidamisega kuivale rajaosale ja vajusin sisekurvi,  järgmisse kurvi sisenedes põrkasime kokku. Meie auto roolisüsteem sai tugevalt kannatada ning kahjuks teist poolt sõidust meil sõita ei õnnestunud.”

Soome etapi muutsid keeruliseks vihmahood ja raja ebaühtlane kuivamine. “Rajal on palju väikeseid ebatasasusi, mis kuivasid erineva kiirusega. Samuti tuleb arvestada, et rehvikihiga kaetud ala on palju libedam kui asfaldi see osa, kus kiht puudub või on väiksem”

Kütusesüsteemi tõrke tõttu ei saanud Pesur Alahärmä rajal teha märjaga ühtegi treeningringi. “Esimene tandemsõit 32 parema seas poolaka Pawel Korpulinskiga oli ühtlasi esimene täismärjal rajal sõit minu jaoks. Eelmisel etapil alistas Korpulinski minu, Soomes õnnestus taas revanš võtta.”

16 parema seas tuli vastaseks kvalifikatsioonis teise koha saavutanud soomlane Juha Pöytälaakso. “Sõidud olid väga tasavägised. Ostustavaks sai minu paremus kordussõidu eessõidus.”

Veerandfinaalis Pesuri alistanud Deane sai kokkuvõttes kolmanda koha, võitis soomlane Lauri Heinonen, teine oli iirlane Duane McKeever.  Eestlane Oliver Randalu sai 32. koha.

Punktitabelit juhib Heinonen (246 punkti), järgnevad McKeever (212), Deane (190) ja Pesur on 164 punktiga neljas. Randalu kogutud 96 punkti annavad talle 13. positsiooni. Riikide arvestuses juhib Iirimaa (418 punkti), teine on Soome (382) ja kolmas Eesti (260).

“Soome tulemusega oleme endiselt suures mängus sees. Sõita on veel kolm etappi ning kõik on võimalik,” rääkis Pesur.

Drift Mastersi hooaeg jätkub 2. ja 3. augustil Riias.

The post Eesti tippdriftija Kevin Pesur Drift Mastersi Soome etapi järel: oleme suures mängus sees! appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee