Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

FOTOD. Põhjamaade drifti meistrivõistlustel Kulbilohus viis võidu koju Läti sõitja

NEZ Drift Championship Southside driftivõistluse laupäevasel päeval olid vastamisi omavahel Pro klassi sõitjad. Tegemist oli Põhjamaade meistrivõistluste esimese etapiga, Livonia, Eesti- ja Leedu meistrivõistluste neljanda etapiga ja Läti meistrivõistluste viienda etapiga.

Kokku võistles pro klassis 33 sõitjat Eestist, Lätist, Leedust ja Rootsist.

Kvalifikatsioonis saavutas parima tulemuse noorim võistleja Siim Oskar Hääl 91 punktiga mõlemas voorus. Teise tulemuse sai Leedu sõitja Gedminas Levickas, kes sai esimeses voorus sama palju 91 punkti, kuid teises 78 punkti. Napilt nende selja taha jäi Graig Meriloo 90 punktiga teises voorus. Kahjuks esimeses voorus ta punkte ei teeninud, kuna treeningutel tekkis autoga tehniline probleem, mis sai lahendatud alles kvalifikatsioonisõitudeks.

Kaheksa parema paarissõidus juhtus harukordne olukord, kus peale sõidukite vahelist intsidenti edasipääsenud sõitja oma autot korda ei saanud. See tähendas, et nelja parema seas võistles kolm sõitjat. Donatas Macpreikšasel oli sellel korral õnne, et pidi kolmanda ja neljanda koha sõidus raja üksi läbi sõitma, kuna vastane ei saanud tehnilistel põhjustel startida.

Võidu viis koju Läti sõitja Edgars Krogeris, kellele pidi tasavägistes sõitudes alla vanduma ja teise kohaga leppima Leedu sõitja Kestutis Kelpsa.

Parimad Eesti sõitjad olid sellel korral Michael Reiljan ja Birger Kiirend, kes jõudsid TOP 16 paarissõitudesse. Siim Oskar Hääl pääses ka edasi TOP16 kuid kahjuks ei olnud võimalik starti tulla tehniliste probleemide tõttu.

„Kogu võistlus oli tiheda konkurentsiga, sest Kulbilohu rada on oma tõusude ja languste tõttu nõudlik. Lisaks tegi olud raskemaks muutlik ilm. Enne TOP 16 sõitu sadas tugevalt vihma, mis muutis raja keeruliseks. Kahjuks langesime välja vale seadistuse tõttu, kuid õpime iga võistlusega ja teeme omad järeldused. Saime eestlastest parima tulemuse ja loodame järgmistes võistlustes veelgi paremini esineda. See hooaeg on olnud meile väljakutseid pakkuv, kuna oleme esimest aastat Pro klassis uue autoga ja kohaneme nende kiirustega,“ kommenteeris Michael Reiljan.

Pühapäev jätkub Street klassi võistlusega, kuhu starti on oodata 58 võistlejat Eestist ja Lätist. Tegemist on Eesti ja Läti Street klassi karikasarja 4. etapiga.

Ajakava pühapäev, 11. august 2024
10:00   väravad avatakse pealtvaatajatele
10:00-11:45    STREET treening (gruppides)
12:00   STREET kvalifikatsiooni koosolek
12:45   STREET kvalifikatsioon
15:50   Paraad
16:30   STREET paarissõidud
~ 19:00 Autasustamine

Lisainfo www.driftime.ee

[See image gallery at uus.autosport.ee]

The post FOTOD. Põhjamaade drifti meistrivõistlustel Kulbilohus viis võidu koju Läti sõitja appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee