Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

FOTOD. Tabasalus võisteldi kartidega vigursõidus

Eesti kardisari Uskumatu Võidusõit pidas möödunud nädalavahetusel Tabasalus vigursõiduetapi. Vastupidiselt muudele kardispordis tuntud võistlusformaatidele, läbitakse vigursõidus kolm takistusraja ringi eraldistardist.

“Sõitjate sõidu kvaliteet on möödunud aastaga võrreldes väga palju paranenud,” tõdesid kombineeritult rohkem kui poole sajandi pikkuse võidusõidukogemusega Mattias Ringberg ja Taavi Kroon. “Takistuste puuteid ja miinuspunkte oli oluliselt vähem. Magustoiduna olid kohal ka kaks vormelit, mida võib näha ka tuleval nädalal Pärnus.”

45 sõitja konkurentsis peeti arvestust nii klasside kaupa kui üldrivis. Kõigis kolmes võistlussõidus jäi kõigile püüdmatuks Elmo Jõeleht (DD2), kes ilma vigadeta rada läbis. Kahes võistlussõidus kõige kiiremat ringiaega näidanud Viktor Pall (DD2) langes mitmel korral takistuste riivamise ohvriks ning teenis kuhjaga karistussekundeid, mis langetasid ta oma klassi viimasele ja üldrivis alles TOP 30 piirimaile. DD2s tõusid veel poodiumile Sven Oder ja Liis Elts. 

Konkurentsitihedas Rotax Maxis teenis kõik sõiduvõidud Martin Preismann, kes ka üldrivis igal korral esikolmikusse mahtus. Talle pakkusid visa vastupanu Karl-Erik Rebane, Kevin Lääne ja Priit Valts, kelle vahel jagunesid ülejäänud poodiumikohad. Preismann tõrjus Rebast ühe sõidus vaid 0,4 ning Läänet teises vaid 0,7 sekundiga. Kõik sõidud Rotax Max klassi esikolmikus lõpetanud Karl-Erik Rebane tõusis teisele poodiumiastmele, võrdsetel punktidel Valtsiga pääses esikolmikusse veel Kevin Lääne. 

Kõige võistlejaterohkemas Mini klasside ühisvõistluses teenis kaks sõiduvõitu Argo Algma, lõpetades vaid viimasel jõukatsumisel Avo Sten Oderi järel teisena. Varem 4. ja 2. koha teeninud Oder tagas sellega omale vigursõidu teise koha. Poodiumi kolmandale asemele tõusis Martin Randmäe. 

Rotax Junioris polnud selge viimase hetkeni, kes võib teenida etapivõidu. Esimese sõidu võitnud Lui Kaev jagas edaspidi sõiduvõite Evert Gutmanni ja Kert Lahega. Gutmani jaoks osutus see aga ainukeseks esikolmikusõiduks, samal ajal kui Kert Laht lõpetas ka viimase sõidu teisena. Kaev näitas aga parimat stabiilsust ning teenis esikolmikukohad kõigis võistlussõitudes ning tagas sellega Tabasalus vigursõidu võidu. Talle järgnesid Laht ja Gutmann.

Teistes võistlusklassides teenisid etapivõidu Ron-Romet Pärn (Micro), Aleksander Kiil (Raket Algajad), Henri Türkel (Raket Pro), Martin Preismann (4-taktilised), Tambet Zirel (KZ2), Priit Põhjakas (Retro A) ja Kalev Piksar (Retro N).

[See image gallery at uus.autosport.ee]

The post FOTOD. Tabasalus võisteldi kartidega vigursõidus appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee