Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Hannes Soomer osales esimesel hooajaeelsel testil Hispaanias

Hannes Soomer

Hannes Soomer (Kallio Racing, Yamaha) lõpetas eile Barcelonas oma selle hooaja esimese testi. Supersport klassis mootorrataste ringrajasõidu MM-il osalev eestlane sõitis välja üheksanda aja.

“Tore on pärast pikka talve tagasi mootorrattal olla ja meeskonnaga koos töötada. Olen kiiruse ja kõige muuga rahul,” ütles kahe päeva kokkuvõttes üheksas olnud Soomer. “Mul on ees selge pilt, mis on puudu ja mida parandada, et veel kiirem olla.” Eelkõige näeb ta arenguruumi mootorratta lihtsamaks muutmises, et kurvi keskosa paremini läbida.

Päris ilma viperusteta test ei kulgenud. Soomer rääkis, et esimesel päeval oli kavas käsi peale talvist pausi soojaks saada treeningrattaga, kuid sellel jooksis peale nelja ringi mootor kokku. “Võistlusratast ei olnud plaanis nii vara välja võtta ja alguses kulus päris palju aega sellel väikeste vigade kõrvaldamisele,” rääkis Soomer, kes kiireid ringe sai tegema hakata alles esmaspäeva õhtul ja sõitis välja kümnenda aja. Teisipäeva hommikul oli Soomer neljas ja õhtuks ning ka kahe päeva kokkuvõttes üheksas.

Hannes Soomer

“Päris pikk paus on olnud, kui viimati sõitsin,” tunnistas Soomer. Pärast hilissügisel lõppenud MM-hooaega on ta sobivate ilmadega treeninud kodusel Audruringil ja sõitnud ka jäärada. “Peab paar ööd magama, enne kui mootorratas hakkab jälle käe sees olema nii, nagu ennegi.”

Supersport klassis näitas Barcelonas kiireimat aega tänavu sarjas esmakordselt osalev šveitslane Dominique Aegerter (Ten Kate Racing Yamaha), kellele Soomer kaotas 1,275 sekundit.

Järgmine test toimub nädala pärast Hispaanias Aragonis ja samas saab 21. mail alguse ka 13-etapiline MM-sari.

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy