Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Hardi Roosiorg ja Kevin Saar võtsid kestvuskrossi meistrivõistlustelt maksimumi

Hardi Roosiorg. Foto: Genadi Katenev

Illukal selgusid tänavused kestvuskrossi Eesti meistrid ja karikavõitjad. Kolmest kolm etapivõitu võtsid nii sooloklassis Hardi Roosiorg kui quadidel Kevin Saar.

Soolode sõidus ei leidunud taas ohustajat Hardi Roosiorule (KTM, KTM Racing Estonia), kes asus sõitjaterivi etteotsa juba sõidu alguses ning edestas teisi lõpus vähemalt ühe ringiga. Sama kindel oli teise koha saatus, kus sõitis enamuse sõidust Jan Jakobson (Husqvarna, Sõmerpalu MK), kelle edu kolmanda koha ees oli poolteist minutit. Mainitud kohale heitlesid Tanel Rauk (KTM, Jõhvi MK) ja Priit Biene (Yamaha, RedMoto Racing), kes sõidu jooksul korra küll kohti vahetasid, kuid sõidu lõpposa kuulus Raukile, kes edestas Bienet pooleteise minutiga.
Esikuuikusse sõitsid end Illukal veel Marek Künnapas (Husqvarna, Pärnu MC) ja Mikk Martin Lõhmus (Honda, HRC Eesti Racing Team).
Klasside arvestuses võitis Roosiorg E-2 sarnaselt eelmistele etappidele Jakobsoni ja Rauk’i ees, sama oli ka Eesti meistrivõistluste esikolmik. E-1 parim oli Künnapas, kellele järgnesid Lõhmus ja Tarvi Remmelgas (Kawasaki, Kagu MK) ning ka siin oli meistrivõistluste esikolmik sama. Enduro esikolmikusse sõitsid end sarnaselt eelmisele etapile Biene, Riho Keerme (KTM, Jõhvi MK) ja Ragnar Valdstein (Husqvarna, Karksi Racing Team) ja ka selles klassis moodustasid meistrivõistluste esikolmiku samad mehed ja samas järjestuses.
Viimases sooloklasside EMV klassis võidutses Reio Engman (Yamaha, MK Lääne) Aivo Rabbi (KTM, Paikuse MK) ja soomlase Vesa Lindholmi (TM, Paikuse MK, Soome) ees. Eesti meistiks tuli samuti Engman, teine oli Rabbi ja kolmas Lindholm

Neljarattalistel võitis taas eelmistel etappidel konkurente vähemalt ringiga edestanud Kevin Saar (Yamaha, Pärnu MC), kelle ülekaal oli sama suur ka Illukal, kus teiseks tulnud Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto Racing) sai Saarest kirja vähem ühe ringi. Kolmandaks Janek Vernik (Yamaha, SK Yamaha Keskus) jäi Viinapuust 4 minutit ja oli ka viimane, kes Saarele ainult ringiga alla jäi.
Saar võitis Quad Open klassi Verniku ja Mihkel Salujõe (Honda, HRC Eesti Racing Team) ees, Viinapuu oli parim Quad Hobis, kus talle järgnesid Marek Soosaar ja Ennart Kunglamäe (mõlemad Yamaha). ATV esikolmikusse sõitsid end Illukal Taivo Kaarna (Can-Am, Paikuse MK), Jorma Suumann ja Kalev Kõivsaar (mõlemad Can-Am).
Quad Openi Eesti meistriks tuli Saar, kellele järgnesid Viinapuu ja Vernik.

Ülejäänud klasside tulemused:

Seenior 50+
1. Toivo Nikopensius (Yamaha, Paikuse MK)
2. Argo Laherand (Yamaha, MK Lääne)
3. Priit Laur (Kawasaki, Linnamäe Krossiklubi)

Hobi B
1. Alex Vetkin (Husqvarna, Almaca Motosport)
2. Mati Nuut (KTM, Pärnu MC)
3. Rauno Voldek (KTM, Jõhvi MK)

Hobi C
1. Fredi Kostikov (KTM, KTL Racing klubi)
2. Tristan Loob (Husqvarna, Pärnu MC)
3. Raigo Pruli (KTM, Kagu MK)

Hobi D
1. Egert Veltson (Husqvarna, KTL Racing Team)
2. Eerik Hein (KTM, Sõmerpalu MK)
3. Aleksei Gribkov (KTM, Narva MK)

Naised
1. Karleen Randveer (Honda, Otepää MK)
2. Agnes Võsanurm (Husqvarna, Paikuse MK)
3. 2. Krissu Konoplitski (KTM, Sõmerpalu MK)

Quad Open
1. Kevin Saar (Yamaha, Pärnu MC)
2. Argo Abel (Yamaha, Kagu MK)
3. Martin Toovis (KTM, Pühajõe MK)

Quad Hobi
1. Raido Viinapuu (Kawasaki, RedMoto Racing)
2. Marek Soosaar (Yamaha)
3. Ennart Kunglamäe (Yamaha)

Illuka detailsed tulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1820667

Eesti meistri- ja karikavõistluste koondtulemused:
https://speedhive.mylaps.com/Organizations/23942/Championships

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee