Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Heigo Ojasaar võitis Piiroja autokrossi tõrkuva auto kiuste

Inten autokrossi Eesti meistrivõistlustel ainsa eestlasena klassivõidu saavutanud Heigo Ojasaare päev läks üle kivide ja kändude, kuid lõppes siiski pjedestaali kõrgeimal astmel.

Ojasaar võitis GAZ-53 klassi Rainar Visseli ja Tauri Toime ees. “Päev algas hästi, treeningsõidus tuli üks paremaid aegu, auto töötas suurepäraselt,” rääkis Ojasaar. “Kuid juba esimeses eelsõidus algasid tehnilised probleemid, mis kestsid terve päeva.”

Tõrkuma hakkas V-8 mootori jagaja. “Püüdsime teha, mis suutsime, aga aega põhjalikuks remondiks ei olnud. Mootor puterdas ja suri välja,” rääkis esimeses eelsõiduvoorus teise ja teises ning kolmandas kolmanda koha saanud Ojasaar.

Finaalile eelnes tugev vihmasadu, mis muutis raja poriseks ja libedaks ning ühtlasi võrdsustas jõudude vahekorda. “Mootori võimsus ei olnud enam nii oluline ja ka tõrkuva jõuallikaga sõites tekkis võimalus. Enne finaali vahetasime autole alla ka mudasele rajale sobivad rehvid.”

Finaalis ületas Ojasaar finišijoone esimesena. “Mul polnud aimugi kui kaugel on konkurendid, peeglid olid täiesti porised,” sõnas ta. “Kokkuvõttes oli äge võistlus.”

GAZ-51/52 parim oli lätlane Bruno Leimanis, järgnesid Veiko Hirsnik ja Marko Tiinas. Ka Veobagi Super esikoht läks Lätti: esimene Dinars Ramats, teine Markus Häidberg ja kolmas Martin Talv. Eesti karikasarja etapi SSV-bagidele võitis Lauri Soots.

Inten autokrossi Eesti meistrivõistlused jätkuvad 17. ja 18. augustil Lätis Smiltene rajal.

The post Heigo Ojasaar võitis Piiroja autokrossi tõrkuva auto kiuste appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee