Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Jörgen-Matthias Talviku tuli hooaja viimasel etapil poodiumile

Jörgen-Mattias Talviku. Foto: MXGP

Belgias Lommeli krossirajal toimus täna viimane EMX 250 klassi Euroopa meistrivõistluste etapp. Hooajale pani väga ilusa punkti Jörgen-Matthias Talviku, kes tuli etapi kokkuvõttes kolmandaks ning lõpetas hooaja viiendana. EMX 125 klassis oli Mecio Vettik kaheteistkümnes ja enne laupäeval toimuvat viimast etappi hoiab ta kolmandat kohta.

EMX 250 klassi ajasõidus kaheksandat aega näidanud Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna) ei suutnud esimeses võistlussõidus endale kohaselt head starti teha ja esimeste kurvide järel oli ta top 10 piiri peal. Üsna kiirelt suutis ta aga mitu möödasõitu teha ning Jörgen-Matthias jõudis juba top 5 lähedale. Seejärel Talviku aga kukkus ning ta langes üle kümne koha tahapoole. Uuesti sadulasse saades alustas Talviku hullumeelset tagaajamist ja ta suutis lõpuks kolmandaks tõusta, millega kordas oma karjääri parimat sõidutulemust. Esikohale käis kogu sõidu jooksul kassi-hiire mäng. Sarjas tesit kohta hoidev Mattia Guadagnini (Itaalia, Husqvarna) suutis mitmel korral sarja liidrist Thibault Benistantist (Prantsusmaa, Yamaha) mööduda, kuid ta ei soovinud eest ära sõita ja jäi prantslast järgi ootama. Niiviisi tehes lootis ta leida võimalust Benistantiga kontakti tekitada, et prantslane veelgi rohkem punkte kaotas. Benistant suutis aga närvi ikkagi külmana hoida ja tuli finishisse lõpuks Guadagnini järel teisena. Martin Michelis (KTM) lõpetas sõidu 28. kohal.

Teises sõidus tegi Talviku sarnase stardi esimesega, kuid avaringi lõpus tegi meie mees sõiduvea ning langes 15. kohale. Ring hiljem kukkus Talviku uuesti ja see rikkus juba täielikult kõik lootused poodiumikohale. Eestlased on aga kanged ja niisama alla ei anna ning Talviku suutis lootusetust olukorrast lõpuks seitsmendaks tõusta ning sellest piisas ka, et etapi kokkuvõttes poodiumile tõusta. Sõidu võitis ja ühtlasi ka sarja meistriks tuli Benistant. Teisena lõpetas sõidu Hakon Fredriksen (Norra, Yamaha) ja kolmandana Tim Edberg (rootsi, Yamaha). Michelis tuli finishisse taas 28. kohal.

Etapi kokkvuõttes teenis Talviku 34 punktiga kolmanda koha. Mrtin Michelis oli etapi kokkuvõttes kolmekümnekolmas. Esikoha sai 47 punktiga Benistant ja teine oli 40 punktiga Fredriksen. Hooaja kokkuvõttes tuli Talviku 269 punktiga kõrgele viiendale kohale. Meistriks krooniti 423 punktiga Benistant. Teiseks tuli 377 punktiga  tänase viimase sõidu kukkumise ja vigastuse tõttu katkestanud Guadagnini ja kolmandaks 293 punktiga Fredriksen.

EMX 125 klassi ajasõidud kaheksandat aega näidanud Meico Vettik (KTM) tegi avasõidus väga hea stardi ja ta võttis sisse neljanda positsiooni. Kahjuks kohe avaringil oli näha, et hoogu üles ei saa ja Meico hakkas iga ringiga kohti kaotama, kuni kukkumise järel ta punktikohalt päris välja langes. Ilmselgelt vaevasid Meicot mingid probleemid tsikliga, kuna oma tavapärasest kiirusest oli ta väga kaugel. Meico kaotas sarja kokkuvõttes kõvasti väärtuslikke punkte tulles finishisse alles 28. kohal. Väga ilusa sõidu tegi kvalifikatsioonis 7. kohaga üllatanud Romeo Karu (Husqvarna), kes parimal hetkel hoidis 12. kohta. Sõidu lõpus Karu kaotas ühe koha ja ta tuli finishisse kolmeteistkümnenda. Esikoha teenis sarja liider Andrea Bonacorsi (Itaalia, Fantic), teine oli David Braceras (Hispaania, GASGAS) ja kolmas Max Palsson (Rootsi, KTM).

Teises sõidus tegi Vettik taas korraliku stardi ja sel korral klappis ka sõidus kõik nii nagu peab. Kogu sõidu jooksul head kiirust näidanud Vettik püsis enamuse ajast esiviisiku piiril ja finishisse jõudiski ta tugeval neljandal kohal. Karu sõidu algus nii hästi ei läinud ja tal tuli sõitu alustada punktikohalt väljas. Romeo suutis sõidu jooksul tõusta kahekümne parima sekka, kuid kaks ringi enne sõidu lõppu ta katkestas. Sõidu võitis Braceras, teine oli Haakon Osterhagen (Norra, KTM) ja kolmas oli Scott Smulders (Holland, Husqvarna). Vettiku suurim konkurent hooaja kokkuvõttes kolmandale kohale Max Palsson pidi leppima 16. kohaga.

Etapi kokkuvõttes sai Vettik 18 punktiga 12. koha, Karu oli 8 punktiga üheksateistkümnes. Esikoha teenis 47 punktiga Braceras, teine oli 41 punktiga Bonacorsi ja kolmas 35 punktiga Osterhagen. Üks etapp enne sarja lõppu hoiab Vettik 224 punktiga kolmandat kohta. Neljandal kohal olev Palsson kaotab meie mehele aga vaid 8 punktiga. Liider on 303 punktiga Bonacorsi, teine on 265 punktiga Braceras.

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy