Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Juba täna antakse start Rapla rallile!

Autoralli Terminal Oil Eesti meistrivõistluste sarja teine etapp Rapla ralli sõidetakse 13. – 14. maini Raplamaa teedel. Võistlust on võimalik jälgida ka Delfi TV vahendusel.

Võistlejatel tuleb kahe võistluspäeva jooksul läbida kokku 12 kiiruskatset, millest 6 on korduvad. Raja pikkuseks on planeeritud 463,06 kilomeetrit, millest lisakatsed moodustavad 102,98 kilomeetrit, kusjuures ligemale 24% kogu võistlustrassist sõidetakse asfaltkattega teedel.

Rapla ralli on ühtlasi hooaja esimeseks etapiks ka Estonian Junior Challenge’i arvestuses sõitvatele ekipaažidele. Viiest etapist koosneva sarja auhind on stipendium osalemiseks autoralli Euroopa 2023. aasta meistrivõistlustel ERC4 Junior kategoorias M-Sport Poland tiimi Rally4 klassi autol.

„Tänavune võistlustrass sisaldab tuttavaid lõike eelmisest aastast, kuid ees on ootamas ka täiesti uusi katseid. Suuremateks väljakutseteks saavad tõenäoliselt olema ralli esimene kiiruskatse, mis on oma olemuselt väga tehniline ja võtab kindlasti naha märjaks ka kõige kogenumatel. Huvitav saab olema ka punktikatse, mis sõidetakse peaaegu täies ulatuses asfaltkattega teel,” ütles Rapla ralli korraldustiimi liige Henri Rump.

“Võistlustele on startimas 82 ekipaaži nii Eestist kui ka välismaalt. Põnevust peaks jaguma igasse võistlusklassi ja poodiumikohtade nimel on oodata tulist lahingut,” lisas Rump.

Pealtvaatajad on Rapla rallile igati oodatud. Ühe pääsme maksumuseks on 20€ ja alla 12-eluaasta pääseb kiiruskatsetele tasuta, lisaks on võimalik soetada ka pääsmeid katse põhiselt hinnaga 10€. Rallipassi saab omale soetada ka hoolduspargis (Tallinna mnt. 3, Rapla) asuvast müügipunktist ja kiiruskatsete pealtvaatamiskohtadesse viivatelt juurdepääsuteedel asuvatest müügikohtadest. Lisaks saab pileti eelmüügist soetada www.piletikeskus.ee lehelt.

Otsepildis on nähtavad kuus kiiruskatset:

Reede:

SS2 RAPLA LINN 1 (1,38 km) 18:56
SS4 RAPLA LINN 2 (1,38 km) 20:41

Laupäev:

SS5 KABALA 1 (7,35 km) 09:07
SS7 KABALA 2 (7,35 km) 11:03
SS10 RASSIOTSA 1 (15,27 km) 14:31
SS12 RASSIOTSA 2 Power Stage (15,27 km) 17:07

The post Juba täna antakse start Rapla rallile! appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee