Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Jüri Vips stardib 25. augustil IndyCari võistlusel Portlandis

Rahal Letterman Lanigan Racing (RLL) teatas täna, et Jüri Vips naaseb NTT Indycar Series võistlustele, tehes oma kolmanda stardi meeskonnaga 25. augustil toimuval BitNile.com Grand Prix of Portlandil.

Vips osales meeskonna eest Portlandis ja Laguna Secas 2023. aastal ning juhib Portlandis meeskonna neljandat autot lisaks Graham Rahalile, Pietro Fittipaldile ja Christian Lundgaardile.

See on Vipsi teine võistlus Portland International Raceway’l, kus ta tegi oma debüüdi sarjas 2023. aastal. Eestlane alustas ja lõpetas 18. kohaga. Järgmisel nädalavahetusel Laguna Secas oli ta kvalifikatsioonis seitsmes, kuid mootori vahetuse tõttu pidi startima kuus kohta tagapoolt, 13. kohalt ja sattus avaringil mitme auto kokkupõrkesse. Vips suutis võistlust jätkata ning lõpetada 24. kohal.

Vips testis esimest korda Indy autot RLL-i jaoks 12. oktoobril 2022 Sebring International Raceway’l ning taas Barber Motorsports Park’is 13. märtsil 2023 ning on alates 2023. aastast teinud RLL-ile staatilisi simulaatorteste.

Bobby Rahal, Rahal Letterman Lanigan Racing kaasomanik: „Meil on hea meel, et saame Jüri Portlandis sõitma panna mitmel põhjusel. Esiteks näitas ta eelmisel aastal nii Portlandis kui ka Laguna Secas, et tal on kindlasti kiirust, et igas võistluses, kus ta meiega sõidab, tasemel esineda. Ta on teinud sel aastal meie jaoks palju tööd simulaatoris, mis on aidanud meil mõista hübriidsüsteemi, seega on tore teda selle pingutuse eest premeerida. Loodan, et see viib ta rohkemate võistlusteni RLL-iga.“

Jüri Vips: „Olen väga tänulik meeskonnale, et nad mulle selle võimaluse annavad. Olen teinud tööd simulaatoriprogrammis ning olnud aasta aega autost eemal, kuid olen kindel, et eelmisel aastal Portlandis ja Laguna Secas saadud kogemused aitavad mul kiiresti end vormi saada. See saab olema suur väljakutse ja ma ootan seda väga.“

The post Jüri Vips stardib 25. augustil IndyCari võistlusel Portlandis appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee