Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kardispordi Tulevikutähe teise etapi võitsid Kaspar Pikkpõld ja Jürgen Laansoo

Unibeti Kardikeskuses sõidetud Kardispordi Tulevikutähe teise etapi võitis nooremas vanuserühmas Kaspar Pikkpõld ja vanemas Jürgen Laansoo.

Kuni 13aastaste konkurentsis järgesid talle finaalis kiireima ringiaja sõitnud ja selle eest lisapunkti teeninud Kregor Tamme ja Armin Kaar. “Kvalifikatsioon ei läinud mul hästi, sain kuuenda aja. Finaali stardis tõusin kohe kahe koha võrra ning hakkasin rivaalidest ükshaaval mööduma,” sõnas võitja. Kvalifikatsiooni võitis Kristo Kolossov.

Pikkpõld juhib sarja teise etapi järel 47 punktiga, Marten Meindorfil on 37 ja Armin Kaarel 28 punkti.

14-15aastaste võistluse parim oli kvalifikatsiooni võitnud Jürgen Laansoo. Teise koha sai avaetapi võitnud Armin Rebane ja kolmanda Kairon Saarmann. Finaalis sõitis kiireima ringiaja Martaliisa Meindorf.

“Kvalifikatsioon läks hästi ja sõidus oli vaja positsiooni kaitsta ning katta,” rääkis Laansoo, kes juhtis sõitu stardist finišini. “Keskendusin oma sõidule.”

Pikkpõld ja Rebane on kogunud võrdselt 46 punkti, Rasmus Välk on 30 punktiga kolmas.

Võistlust juhtinud EAL kardikomitee esimees Mart Liiksaar sõnas, et võidusõidud olid väga pingelised. “Vanemate finaal oli väga tasavägine, liider suutis kõik oma taga hoida ja kardikolonn liikus rajal nagu pikk jaaniuss. Nooremate sõidus juhtus intsidente rohkem ja üks sõitja sai ka ajakaristuse. Võistlus toimus klassikalisel käänulisel ja barjääridega hobikardirajal, kus eksimisruumi oli vähe ja mööda sõita keeruline.”

Sarja viimane, kolmas etapp toimub 11. septembril LaitseRallyPark´is. Registreerimine on avatud.

Punktid pärast teist etappi.

The post Kardispordi Tulevikutähe teise etapi võitsid Kaspar Pikkpõld ja Jürgen Laansoo appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee