Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kardisportlane Nikita Ljubimov saavutas Itaalias kolmanda koha

Rotax Euro Trophy hooaeg lõpetati Lonatos, kus sõideti sarja neljas etapp. Kõrges mängus lõid kaasa kõik kolm startinud eestlast, nende seas Mark Martin Loomets, Nikita Ljubimov ja Ragnar Veerus.

Ljubimov näitas Itaalia ülipalavates ja rasketes oludes suurepärast kiirust, kui sõitis kvalifikatsioonis kolmanda ringiaja ja teenis kaks eelsõidu võitu. Õhtupimeduses tulede valgel sõidetud finaalsõidus heitles noormees kogu sõidu ajal esikolmiku kohtadele. Tiheda finaalsõidu lõpetas ta kolmandana ning tõusis sel aastal esmakordselt Euro Trophy poodiumile.

Samuti head kiirust näidanud Loomets sõitis ka Minimax klassi finaalis, kuid tema teekond osutus palju konarlikumaks. Esimeses eelsõidus kolmanda kohaga koju tulnud Loomets kahjuks järgmised kaks sõitu katkestas. Eelfinaalis näitas aga taas väga head minekut ja tõusis 7. kohale. Finaalis kerkis ta taas 8 koha võrra kõrgemale ja finišeeris 18. positsioonil. 

DD2 klassis võistelnud Ragnar Veerus näitas kvalifikatsioonis kolmandat aega. Tehniliste probleemidega kimpus olnud Veerus hoidis peale eelsõite viiendat kohta, mis hoidis teda kõrges mängus. Väheste seas eelfinaali uue rehvi pannud eestlane päevases kuumuses sellest loodetud kasu ei saavutanud, lõpetades ka selle sõidu viiendal kohal. Jahedas õhtus peetud finaalis kaotas Veerus esimestel ringidel kasutatud rehvi kiuste palju kohti ja finišeeris 9. kohal. 

The post Kardisportlane Nikita Ljubimov saavutas Itaalias kolmanda koha appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee