Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kas maailma parim elektriline kiirabiroller?

White Motorcycle Conceptsi (WMC) loodud elektriline kolmerattaline motoroller tundub esmapilgul vastusena küsimusele, mida keegi pole veel taibanud esitadagi, kuid häid mõtteid on sellesse, muuhulgas kiirabi jaoks mõeldud liikurisse kuhjatud hulgi.
Esiteks jõuab kolmerattaline motoroller õnnetuspaika kiiremini, kui ummikutega võitlema pidav kiirabiauto ehk esmaabis üliolulisi minuteid-sekundeid võidetakse hulgi.
Teiseks võib WMC300E+ sadulasse tänu sõiduki kolmerattalisusele istuda B-juhiloaga, mistap ei pea kiirabijaam sellega sõitmiseks värbama välja õppinud mootorrattur-meedikut.
Kolmandaks on roller elektrisõiduki kohta kiire (160 km/h), osalt tänu erilisele aerodünaamikale, mis sisaldab muuhulgas sõiduki keskjoonele kujundatud voolundikanalit, mis vähendab rolleri õhutakistust ja suurendab sõidustabiilsust.
Neljandaks sõidab roller tänu 22 kWh mahutavusega liitiumioonakule isegi suurte esmaabikohvritega varustatult ühe laadimisega 160 km (nö tavasõidul olevat laadevälp 200 km).
Viiendaks laadub aku kiirlaadijast taas täis vähem kui 15 minutiga ehk roller on järgmiseks väljasõiduks valmis õige pea.
Ehk siis ei tundugi WMC300E+ mingi veidrusena, vaid suurlinnas täiesti kasutuskõlbliku ja põhjendatud täiendusena kiirabijaama sõidukipargis. Kui WMC veel ka rolleri hinna kohta midagi ütleks …

Loe “Kas maailma parim elektriline kiirabiroller?” täispikka artiklit portaalist Autogeenius.

_____________________________

Geenius Meedia OÜ – auto.geenius.ee