Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ken Torn ja Kauri Pannas lähevad Lätis püüdma Euroopa meistrivõistluste etapi klassivõitu

Autoralli Euroopa meistrivõistlused (ERC) jätkuvad eeloleval nädalavahetusel Lätis sõidetava Liepaja ralliga. Hooaja teisele ERC etapile registreerus 60 võistluspaari, kelle hulgas on ka ERC Junior klassis hooaja teist starti tegevad Ken Torn / Kauri Pannas.

Kaks nädalat tagasi Poolas sõidetud ERC avaetapil näitasid Autosport Team Estonia liikmed uuel nelikveolisel Ford Fiesta Rally3 autol head tempot ning kuigi oli ka tehnilisi probleeme, siis üldjoontes jäid eestlased avaetapi tulemusega (ERC Junior 2.koht) rahule. 14 sõidetud kiiruskatsest võitsid eestlased 9.

Kahel eelneval aastal on 2020. aasta ERC3 ja ERC3 Junior klasside meistrid Torn/Pannas Läti teedel väga head kiirust näidanud ja omas klassis kindlad klassivõidud võtnud. Sel aastal on eestlased esiveolise Fiesta vahetanud nelikveolise Fiesta vastu ning ees ootab uus väljakutse.

Ralli eel said Torn/Pannas kuue kilomeetri pikkusel testikatsel proovida erinevaid seadistusi ning päevaga kokku läbida 100 testikilomeetrit.

Ken Torn: „Liepaja ralli on olnud äge oma kiirete teede poolest ja sel aastal võib-olla lisab tooni ka väike vihm mida hetkel reedeks lubatakse. Ootan võidusõitu väga ja anname endast kindlasti parima.“

Kauri Pannas: „Liepaja test tehtud ja tunne mõnus. Nagu Ken mainis, on Liepaja teed tuntud kiiruse poolest, see annab nii sõitjale kui ka kaardilugejale lisa adrenaliini. See teebki selle spordiala nii eriliseks.“

Eestlaste ainsaks konkurendiks ERC Junior klassis saavad olema Oscar Solberg / Dale Furniss. Ka nende võistlusautoks on Ford Fiesta Rally3.

Rally Liepaja 2021 start antakse reedel kell 12:00.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee