Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Ken Torn ja Kauri Pannas näitasid Portugali rasketes tingimustes kiiret ja tarka sõitu

Ken Torn ja Kauri Pannas. Foto: Sven Kollus

Laupäeval ja pühapäeval sõideti Portugalis autoralli Euroopa meistrivõistluste kolmas etapp. Rally Fafe Montelongo stardis olid ka ERC3 ja ERC3 Junior klasside liidrid Ken Torn – Kauri Pannas (Ford Fiesta Rally4).

Juba nädalavahetuse eel oli teada, et ees on ootamas väga keerulised ilmaolud. Mõlemal võistluspäeval sadas vihma, mis tegi 18 sõidetud asfaldikatset kohati väga libedaks ja ettearvamatuks.
Torn – Pannas alustasid rallit katsevõiduga. Avapäeva üheksast katsest võitsid eestlased viis.
Laupäeva kokkuvõttes jäid eestlased liidrina lõpetanud võistluspaarist Josep Bassas Mas – Axel Coronado Jiménez maha 8,9 sekundiga.

„Polnud küll ideaalne sõit, kuid olen õnnelik. Kõige olulisem, et oleme päeva finišis ja siit on hea homme edasi minna,“ võttis Torn laupäeva viimase katse finišis avapäeva kokku.

Pühapäeva alustasid eestlased sarnaselt laupäevale katsevõiduga. Kui järgneval katsel anti konkurentidele aega tagasi, siis enne pühapäeva esimest hoolduspausi vähendati vahet liidritega 3,5 sekundi võrra.
Kuigi peale hoolduspausi võtsid Torn – Pannas taas katsevõidu ning vähendasid üldvahe 4,7 sekundile, siis kahel järgneval katsel ei tundnud Torn ennast pidevalt muutuvates oludes ja veidi alajuhitava autoga 100% enesekindlalt ning vahe liidritega kärises 24,6 sekundi peale.
Ralli lõpetanud kolmest katsest võitsid Torn – Pannas veel kaks ning vähendasid neist esimesel vahet liidritega koguni 11,3 sekundi võrra, kuid võiduks sellest sel korral ei piisanud.

Torn – Pannas lõpetasid hooaja kolmanda ERC võistluse Rally Fafe Montelongo ERC3 Junior ja ERC3 arvestuste teisel kohal. Ralli võitnud hispaanlastest jäid eestlased 181,44 katsekilomeetri kokkuvõttes maha 13,9 sekundiga. 18 sõidetud kiiruskatsest võitsid Torn – Pannas oma klasside arvestustes 10.
Hooaja kokkuvõttes jätkavad saarlased 105 punktiga ERC Junior liidritena.

„Oli arvata, et ees ootab keeruline nädalavahetus, kuid lõpuks kujunes see väga õpetlikuks ja saame hea kogemuse sellelt rallilt kaasa võtta.
Ilm muutus iga 5minuti tagant ja rehvide osas oli nii möödapanekuid, kui häid otsuseid. Alati saab paremini aga täna oleme selle kogemuse pealt selle tulemusega rahul. Tänud meeskonnale perfektse auto eest ning kõigile, kes meid aitasid.“

„Usun, et tegime antud nädalavahetusel maksimumi. Meil puudus täielikult märja ilmaga asfaldil sõitmise kogemus. Enamus katsed toimusid mägistel teedel, siis see ilm muutus seal iga kilomeetriga, vahel laus vihm, siis jälle päike.
Saime väga kasulikke kilomeetreid ja palju uusi kogemusi juurde, mida tulevikus ära kasutada. Mina olen tulemusega ehk teise kohaga väga rahul. Suur kummardus toetajatele, meeskonnale ja kõigile, kes meile kaasa elavad või omamoodi toeks on.

Hooaja neljas autoralli EM-etapp sõidetakse 6.-8.novembrini Ungaris, kus taaskord ees ootamas asfaldikatsed.

ERC Junior mitteametlik punktiseis peale Portugali EM-etappi

1.Torn – Pannas EST 105
2. Bassas Mas – Coronado Jiménez ESP 79
3. Rådström – Johansson SWE 45

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy