Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kevin Pesur: tiitlijaht muutus keerulisemaks

Eesti tippdriftisõitja Kevin Pesur nentis, et pärast Drift Mastersi sarja Riia etapil juhtunut muutus sarjavõidu püüdmine keerulisemaks.

Riia etapi võitja James Deane juhib sarja 288 punktiga, Pesur on viiendal kohal 196-ga. Maksimaalselt on võimalik igalt etapilt koguda 112 punkti ja sõita jääb veel kaks etappi. Seega lõplikult kadunud ei ole veel midagi.

“Lootsime Riiast head tulemust ja korralikku punktiskoori, kuid paraku läks teisiti. Tiitli püüdmine muutus veelgi raskemaks,” rääkis Pesur. “Kuid kindlasti oli tegemist väga laheda atmosfääriga võistlusega, kus palju Eesti fänne kohal. Nende toetus oli väga tugev.”

Tandemsõitude 32 parema hulgas läks Pesur kokku tšehhi Michal Reichertiga. Sõit lõppes kokkupõrkega, milles jäi süüdi Reichert. “Kokkupõrke tulemusena sai mul kael viga, kuid võistlust oli võimalik jätkata,” rääkis Pesur.

16 parema seas tuli vastaseks maailma tippu kuuluv iirlane Deane, ka selles sõidus juhtus kokkupõrge. “Kohtunike hinnangul olin süüdi mina, kuid selles jään eriarvamusele.” Pesuri autol purunes sisemine rooliots ja kuna avarii süüdlaseks hinnati tema, siis remondiaega reeglid ette ei näe.

Oliver Randalu langes välja 32 parema hulgas, kus läks kokku norralase Tor Arne Kviaga. Hooaja tabelis on Randalu jagatud 14. kohal 112 punktiga. Wildcard sõitja Karel Piiroja ei pääsenud Riias kvalifikatsioonist edasi.

Riikide arvestuses on liider Iirimaa 617 punktiga, Eestil on neljandana 308 punkti.

Drift Mastersi sari jätkub 23. ja 24. augustil Ungaris

The post Kevin Pesur: tiitlijaht muutus keerulisemaks appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee