Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kiired liikumisvahendid, mis on heaks alternatiiviks autole

Otsid kiiret ja mugavat sõiduvahendit, millega sõita kodu ja kontori vahet? Paljude inimeste liikumistrajektoorid on niivõrd lühikesed, et need võiks linnas läbida kas jala, jalgratta, ühistranspordi või mõne muu vahendiga. Kõndimine ja jalgrattasõit on väga keskkonnasäästlik ja tervislik viis, kuidas läbida vahemaid, kuid vahest on vaja sõiduvahendit, millega ei väsi erinevaid asukohti läbides ära. Tutvustame sulle kiireid ja mugavaid sõiduvahendeid, mis on väiksemate vahemaade läbimisel heaks alternatiiviks autole.

Elektrijalgratas

Kui jalgrattasõit võib vahest olla liiga väsitav, siis elektrijalgratas on hea alternatiiv sellele. Jalgratastest on saanud aina populaarsem valik paljude linnainimeste seas: see on mugav ja kiire viis, kuidas punktis A punkti B jõuda. Elektrijalgratas on eriti ideaalne argipäeva toimetuste jaoks, sest kasutades seda näiteks tööl käimiseks, võid olla kindel, et oled saanud hea sõõmu värsket õhku enne kontori jõudmist ja seda kõike ilma suurema hingeldamise või higistamiseta. Seega on elektrijalgratas ideaalne kaaslane igale keskkonnasäästlikku elustiili hindavale inimesele.

Kusjuures, elektrijalgrattaid on väga erinevat tüüpi: nii neid, mis käivad mugavalt kokku ja on ideaalsed juhul, kui sul pole palju ruumi, aga ka selliseid, mis sobivad sõitmiseks keerulisel maastikul nagu näiteks metsas. 

Elektrijalgratas läbib keskmiselt 75 kilomeetrit järgmise laadimiseni. Täpne vahemaa sõltub mitmest asjaolust: nii sellest, milline on mootori aku ja võimsus kui ka kogukaalust, mille moodustab ratta kaal, inimese kaal kui ka kogu sinu varustus, mida kaasas kannad. Mida raskem koorem on rattal, seda rohkem peab selleks tööd tegema ja enam elektrit kasutama.

Elektritõukeratas

Sarnaselt elektrilisele jalgrattale saab ka elektril põhineva tõukerattaga kiiresti läbida erinevaid punke. Võrreldes seda jalgrattaga, on elektritõukeratas kompaktsed ja lihtsamalt kasutatav. See sobib hästi kõikidele inimestele, kes peavad päeva jooksul käima väga erinevates kohtades, aga mis ei asu üksteisest väga kaugel. Samuti on elektritõukerattaga väga lihtne kasutada ühistransporti: pane see kokku, haara kätte ja astu bussile, trammile või rongile. 

Elektrilised tõukerattad on viimaste aastatega saanud paljude lemmikuks, seda tänu nende heale kompaktsusele, praktilisusele kui ka heale hinnale. Elektriline tõukeratas on ka ideaalne vahend suuremale lapsele, kes soovib kodust trenni sõita või niisama linnatänavaid avastada.

Elektrilist tõukeratast valides tuleb mõelda, kui suuri vahemaid soovitakse sellega korraga läbida, sellest sõltub, millist mudelit eelistada, sest läbitava vahemaa pikkus võib olla erinev. Teiseks, kas soovid seda kasutada peamiselt linnas või ka mujal. Linnas sõitmiseks on head need mudelid, millel on pehmete õhkrehvidega ning suurepärase sõiduulatusega. Maastikul sõitmiseks eelista mudeleid, millel on ülivõimsad amordid.

Sõltuvalt sellest, milliseks otstarbeks soovid elektrilist sõidukit soetada, tuleneb selle kogumaksumus. Sul on võimalik valida väga erinevate mudelite, stiili ja maksumuste vahel. Tee endale sobilik valik ja sõida keskkonnasäästlikult!

_____________________________

Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy