Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kiltsi lennuväljal jahitakse uut lõppkiirusrekordit

Laupäeval 20. augustil toimub Haapsalu lähistel Kiltsi lennuväljal lõppkiirusvõistlus V&K Teed One Mile Challenge 2022.

Võisteldakse paigaltstardist suurima lõppkiiruse saavutamiseks ühe-miilise (1609 m) distantsi lõpuks. Tegemist on Baltikumi kiireima mootorispordivõistlusega, kus Eesti mees Aleksandr Ljahh (Nissan Skyline GTR) on saavutanud Euroopa rekordiks 402 km/h. Teist korda ajaloos võisteldakse ka poole miili distantsil. Poole miili distants on maailmas jõudsalt populaarsust kogumas, kuna järjest kasvavatele lõppkiirustele sobivaid võistlustingimusi on üha raskem luua.

Võistlema on tulemas pea 100 kiirusejanulist Eestist, Lätist ja Soomest arvukate tuunitud ja eksootiliste autodega, mh 2 Ferrarit, 6 Corvette’i ja mitmed Porsched. Rajale on seekord tulemas suisa 10 naisvõistlejat. Line-up (st stardirivi) on erakordselt võimas – 300 km/h ületavaid tulemusi võib oodata üle paarikümne.

Mõõduvõtt toimub mõlemal distantsil kolmes võistlusklassis, eriauhinnad on päeva kiireimale naisvõistlejale ja diiselautoga osalejale.

Võistlussõidud algavad kell 12.30, pilet pealtvaatajaile maksab 10 eurot, alla 12-aastased lapsed tasuta. Lisainfo: www.onemile.ee.

Eesti Audi Klubi pressiteade

The post Kiltsi lennuväljal jahitakse uut lõppkiirusrekordit appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee