Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kiltsi lennuväljal jahitakse uut lõppkiirusrekordit

Laupäeval, 14. augustil toimub Haapsalu lähistel Kiltsi lennuväljal lõppkiirusvõistlus VMAX300 One Mile Challenge 2021. Võisteldakse paigaltstardist suurima lõppkiiruse saavutamiseks ühemiilise (1609 m) distantsi lõpuks. Tegemist on Baltikumi kiireima mootorispordivõistlusega, kus eelmisel aastal sõitis Aleksandr Ljahh (fotol; Nissan Skyline GTR) Eesti (ja kogu regiooni) rekordiks 402 km/h.

Võistlema on tulemas pea 100 kiirusejanulist Eestist, Lätist ja Soomest. Nende hulgas kaks varasemat rekordimeest – mainitud rekordihoidja Aleksandr Ljahh ja Roul Liidemann (Dodge Viper GTS), kelle nimel oli eelmine rekord 362 km/h. Mõlemad on autode kallal tööd teinud ja valmistunud uuteks tippmarkideks. 300 km/h ületavat tulemust võib oodata kümnekonnalt võistlejalt. Rajale on tulemas arvukalt tuunitud ja eksootilisi autosid. Mõõduvõtt toimub kolmes võistlusklassis, eriauhinnad on päeva kiireimale naisvõistlejale ja diiselautoga osalejale. Esmakordselt peetakse võistlusarvestust ka poole miili distantsil, mis on maailmas jõudsalt populaarsust kogumas, kuna järjest kasvavatele lõppkiirustele sobivaid võistlustingimusi on üha raskem luua.

Võistlussõidud algavad kell 13.00, pilet pealtvaatajaile maksab 10 eurot, kuni 12-aastased lapsed tasuta. Üritus toimub kooskõlas Eestis kehtivate COVID piirangutega, st sissepääsul tuleb esitada COVID vaktsineerimise või läbipõdemise tõend või negatiivne testitulemus. Vajadusel saab kohapeal sooritada antigeeni kiirtesti. Lisainfo: www.onemile.ee.

_____________________________
Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee