Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kolm Eesti kardisportlast Itaalias seitsme parema seas

WSK Super Master Seriesi esimesel etapil Lonatos võistles 8 eestlast. Eestlased võitlesid mitmes klassis kõrgeimate kohtade eest. Parimana lõpetas Nikita Ljubimov Mini klassi viiendana.

Markus Kajaku ebaõnn andis 7. koha

Markus Kajak näitas KZ2 kvalifikatsioonis 5. aega, jäädes kiireimast vaid 5 sajandiksekundi kaugusele. Esimeses eelsõidus viiendana lõpetanud Kajak alustas rünnakut teises eelsõidus, kus võttis 2016. aasta maailmameistri Pedro Hiltbrandi ees sõiduvõidu. Viimase eelsõidu lõpetas Markus teisena, mis andis talle B eelfinaali esimese stardikoha.

Kahjuks tabas Kajakut eelfinaalis aga täielik ebaõnn. Esimese ringi järel stardisirge lõpus esikohta hoides Markuse tagarattad blokeerusid, viidates mootori kokkujooksmisele. Selle tagajärjel pidi ta sõidu katkestama. Finaali andis see siiski 7. stardikoha, mida tal õnnestus sõidus ka kaitsta.

Samas klassis näitas Ken Oskar Algre kvalifikatsioonis 26. aega. Eelsõitudes kogus ta 13., 14. ja 15. koha, mis tagasi talle edasipääsu finaali, pühapäeval startis ta 13. kohalt.

Eelfinaal tal kahjuks ebaõnnestus, lõpetades 23. positsioonil, mis tagas talle finaali 31. stardikoha, kust õnnestus tõusta koguni 19. kohale.

Nikita Ljubimov Minis viies

Mini kvalifikatsioonis oli Albert Tamm 8. ja Nikita Ljubimov 15. positsioonil. Tamm lõpetas eelsõidud 3., 17. ja 9. kohaga. Pühapäeval alustab ta B eelfinaalis 10. kohalt. Ljubimov finišeeris 6., 4. ja 2. positsioonil, mis andis talle A eelfinaali 2. lähtekoha.

Eelfinaalis sai Nikita Ljubimov stardiprotseduuri rikkumise eest 3 sekundit karistada, kuid lõpetas sellegipoolest 6. kohaga. Finaalis võttis Nikita stardi järel teise koha ja hoidis seda esimesel ringil võitluslikult. Teisel ringil tõusis ta liidriks, aga vaid ring hiljem kukutati ta 5. kohale. Tihedas pundis veel 3. kohale võidu sõitnud Ljubimov pidi lõpetama lõpuks tugeval 5. positsioonil.

Albert Tamm oli sunnitud oma eelfinaalis 5. ringil katkestama. Finaali pidanuks ta startima 26. kohalt, kuid starti ta ei tulnud.

Mark Martin Loomets Mini U10 klassi kuues

Mini U10s Mark Martin Loomets täielikult ebaõnnestus, olles 57. Jan Ruudi Algre näitas 35. ringiaega. Loomets alustas eelsõite väga võimsalt, tõustes esimeses 20, teises 22 ja kolmandas 18 positsiooni, näidates viimases ka parimat ringiaega. Loomets tõusis eelsõitudega 42 positsiooni, võideldes endale välja 8. stardikoha A eelfinaalis. Jan Ruudi Algre lõpetas eelsõidud 19., 18. ja 22. kohaga. Finaalipiiril sõitev eestlane alustas pühapäeval samuti A eelfinaalis 19. kohalt.

Mark Martin Loometsa hea hoog jätkus ka pühapäeval, tõustes eelfinaalis neljandaks. Finaal 11. kohalt startinud Loomets lõpetas Itaalias 6. kohaga, tõustes nädalavahetuse jooksul 51 kohta.

Eelfinaalis 3-sekundilise ninakaristuse saanud Jan Ruudi Algre langes eelfinaalis 20. kohale ja lõpetas sellega oma nädalavahetuse 40. positsioonil, kuna finaali tema ei pääsenud.

Roland Kuklane näitas head hoogu

Roland Kuklane klassis OK tegi võistlusele suurepärase alguse, näidates kvalifikatsioonis 11. aega, liidritest vaid mõne kümnendiku piiril. Eelsõitudest noppis ta 5., 8. ja 10. koha.

Eelfinaalis 6. kohalt startinud Roland Kuklane tõusis eelfinaalis neljandaks ja tagas endale finaali 10. stardikoha.

Finaalis Roland kahjuks katkestas juba teisel ringil.

Sellel aastal jätkab BirelARTi tehase ridades Richard Mille akadeemia sõitjana Meryl Peldes, kes lõpetas OK Juniori kvalifikatsiooni 50. kohaga. Peldes esimese eelsõidu katkestas, edasi jätkas tõusvas joones, kui lõpetas 27., 25. ja 22. koha peal.

Eelfinaalis 26. kohaga lõpetanud Peldes finaali ei pääsenud ja lõpetas nädalavahetuse 79. positsioonil.

The post Kolm Eesti kardisportlast Itaalias seitsme parema seas appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee