Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Kuidas kasiinomängud on üles ehitatud

Eestis on väga populaarsed videomängud juba sellest ajast kui lauaarvutid meie koolides ja kodudes koha sisse võtsid. Üheksakümnendate lõpu poole online kasiinosid Eestis ei olnud, kuid päris palju põnevust sai ka autovõidusõidu mängudel ja strateegiamängudel.

Peamine erinevus, mis eristab arvutimänge kasiinomängudest, on see, et viimastel ei pea ise nii palju mõtlema. Suurem osakaal mängu tulemus on õnnefaktoril. Ehk siis võit või kaotus kujuneb arvutialgoritmi põhjal mitte mängija tehtud otsuste ja valikute alusel.

Miks valida raha peale mängimine?

Kasiinomängud on erinevate reeglite ja struktuuridega, kuid üldiselt on neil ühine eesmärk: võimaldada mängijatel panustada raha teatud tulemuse saavutamiseks ning võita tagasi raha vastavalt konkreetsele võidutabelile.

Slotimängudel on sageli nii, et mängu käigus hoidmiseks piisab “Spin” nupukese klõpsimisest. Kui satud boonusvooru peale, saad vahel teha lisavalikuid.

Mõned kasiinomängud, nagu näiteks rulett ja craps, sõltuvad täielikult juhusest ning mängijad ei saa oma panust mõjutada. Teised mängud, nagu näiteks pokker ja blackjack, nõuavad oskusi ja strateegiaid ning mängijad saavad oma panuse tulemust märksa suuremal määral mõjutada.

Siit võiks ehk järeldada, et kasiinomängud laiemalt sobiksid võib-olla rohkem nende jaoks, kes ei soovi oma mänguoskusi arendada või proovile panna. Pigem tahetakse lihtsalt näha, kas täna on õnne ja võiks lihtsa vaevaga natuke põnevust kogeda ja miks mitte ka raha võita.

Kuidas kujuneb mängu tulemus kasiinomängudel?

Kasiinomängude tulemused määravad tavaliselt spetsiaalsed juhusliku numbri generaatorid (RNG-d), mis tagavad, et mängude tulemused oleksid õiglased ja juhuslikud. RNG-d kasutatakse ka online-kasiinodes, et tagada mängude ausus ja juhuslikkus.

Mängijad teevad oma panused vastavalt mängu reeglitele ja võidavad või kaotavad vastavalt sellele, kas nad arvasid õigesti või mitte. Võidusummad sõltuvad panuse suurusest ja võidutabelist. Enamik kasiinomänge pakub erinevaid panuse suuruseid, et võimaldada mängijatel oma panust vastavalt oma eelarvele kohandada.

Mängu ülesehitus slotimängude näitel

Kasiinomängud on erinevates kasiinodes ja online kasiinodes erinevalt üles ehitatud, kuid üldiselt on neil sarnased põhimõtted ja struktuurid. Siin on ülevaade tüüpilisest kasiinomängust, nagu näiteks slotimäng:

1. Mängu alustamiseks panustab mängija raha. Enamasti saab panuse suurust ise valida vastavalt oma eelarvele.

2. Pärast panuse tegemist vajutab mängija Spin nuppu, et panna rullikuid käima (slotimängude puhul). Teiste mängude puhul võib olla erinevaid võimalusi, näiteks kaardipaki segamine või ruletiratta käivitamine.

3. Rullikud (või muud elemendid) hakkavad pöörlema ja lõpuks peatuvad juhuslikul kohal. Kui rullikud lõpetavad keerlemise, võib mängija võita või kaotada sõltuvalt sellest, milline kombinatsioon on tekkinud.

Slotimängude puhul võidetakse tavaliselt siis, kui rullikutele jääb kindel kombinatsioon (näiteks kolm identset sümbolit ühel või mitmel rea).

4. Kui mängija võidab, võidakse talle maksta vastavalt tema panuse suurusele ja võidu tõenäosusele.

Kokkuvõte

Arvutimänge võrreldakse kasiinomängudega pigem harva. Xbox või arvutimänge peetakse süütuks meelelahutuseks, mis arendab aju ja pakub mõnusat vaba aja veetmise võimalust. Samal ajal kasiinos ei tohi mängida sugugi mitte igaüks. Näiteks Eestis on vanuse alampiiriks 21- eluaastat.