Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Leok teenis raskel Belgia MM-etapil punktilisa

Motokrossi maailmameistrivõistluste kolmeteistkümnes etapp toimus täna Belgias Lommeli krossirajal. A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok tuli MXGP klassis kuueteistkümnendale kohale. Esikoha teenis sarja liider Tim Gajser.

MXGP klassi ajasõidus suutis Tanel Leok välja sõita hooaja parima 16. koha. Avasõidu esimeses kurvis toimus suur kukkumine, kuhu korraks jäi kinni ka Tanel, kuid vaatamata sellele oli ta ringi lõpuks punktikohal. Enamuse sõidus püsis Leok 17. kohal, aga kaks ringi enne lõppu suutis ta mööduda itaallasest Michele Cervellinist (Yamaha) ning finishis oli meie mees kuueteistkümnendana. Stardi järel asus sõidu liidriks klassi liider Tim Gajser (Sloveenia, Honda). Sõidu edenedes tõusis teisele kohale Gautier Paulin (Prantsusmaa, Yamaha), kes suutis ka sloveeni kinni püüda. Surve kandiski peagi vilja ja Gajser kukkus ning Paulin pääses esikohale. Keegi talle enam ohtlikult lähedale seejärel ei saanud ja Paulin võttis kolme aastase vaheaja järel sõiduvõidu. Gajser lõpetas sõidu teisena ning Jorge Prado (Hispaania, KTM) kolmandana. 9-kordne maailmameister Antonio Cairoli (Itaalia, KTM) ei suutnud avasõidus enamat kolmeteistkümnendast kohast.

Teine sõit algas Leokil üsna sarnaselt avasõiduga kui ta avaringilt tulles taas punktikoha lõpus oli. Sõidu jooksul õnnestus Tanelil 15. kohale tõusta ja veel viimasele ringile minnes oli ta ka seal. Viimasel ringil suutis Tanelist aga mööduda Jordi Tixier (Prantsusmaa, KTM) ja Leok lõpetas sõidu taas 16. kohal. Stardi järel asus sõitu juhtima Prado, kuid peagi möödus temast Gajser, kes järgnevatel ka eest ära sõitis ning kindla võidu lõpuks võttis. Teiseks tõusis tugeva lõpuga Romain Febvre (Prantsusmaa, Kawasaki) ja kolmas oli Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha). Antonio Cairoli lõpetas sõidu kuuendana, kuid taas kaotas ta punkte sarja kokkuvõttes Gajserile.

Tänase etapi kokkuvõttes oli Leok 10 punktiga kuueteistkümnes. Etapivõidu teenis 47 punktiga Gajser, teine oli 41 punktiga Paulin ja kolmas 38 punktiga Prado. Sarja kokkuvõttes tõusis Leok tänase etapi järel 51 punktiga 21. kohale. Liider Gajser suurendas edu teisel kohal oleva Cairoliga nüüd 48 punkti suuruseks. Kolmandal kohal olev Prado kaotab Cairolile omakorda 11 punktiga.

MX2 klassi ajasõidus 25. koha saanud Johannes Nermann suutis avasõidus teha väga hea stardi ja ta pääses kohe punktikohale top 20 sisse. Nermann suutis enamuse sõidust hoida punktikohta ja parimal hetkel oli ta viieteistkümnes, kuid paaril viimasel ringil kustus Johannes täielikult ning finishisse jõudis ta kahekümneteisena. Stardi järel asus sõitu juhtima sarja liider Tom Vialle (Prantsusmaa, KTM), talle järgnesid Yamaha tehasemeeskonna sõitjad Ben Watson (Suurbritannia) ja Jago Geerts (Belgia). Geerts soovis sõidu alguses kiirelt meeskonnakaaslasest mööduda, kuid see lõppes kukkumisega ning ta langes mitu kohta tahapoole. Geerts pidi seejärel kõvasti tööd tegema, et taas esikolmik kinni püüda, kuid järjekordne sõiduviga kustutas tema võidu lootused. Finishisse jõudis Geerts lõpuks neljandana. Sõidu keskel suutis belglast natuke aidata Watson, kes Viallest möödus ning lõpuks ka sõiduvõidu võttis. Vialle lõpetas sõidu teisena ja Maxime Renaux (Prantsusmaa, Yamaha) kolmandana.

Teise sõidu stardis sõitis Nermann stardipuusse kinni ja jäi hetkeks viimaseks, kuid stardikurvis toimunud suur kukkumine aitas ta avaringi lõpuks 15. kohale. Kahjuks jagus Johannesel sel korral vaid mõneks ringiks jaksu, et head positsiooni hoida ja peagi langes ta punktikohalt välja. Finishisse jõudes oli Nermann 21. kohal ja esimene kes punkte ei teeninud. Sõitu asus taas juhtima Vialle ja taas olid Geerts ja Watson tema seljataga. Avasõidu võitja Watson kukkus aga peagi ning langes seitsmendaks. Sõidu keskel suutis Geerts sarja liidrist mööduda, kuid Vialle ei andnud alla ja püsis ülejäänud sõidu liidri tuules. Geerts suutis kohta siiski hoida ja võitis sõidu, Vialle lõpetas teisena ja Roan Van De Moosdijk (Holland, Kawasaki) kolmandana.

Etapi kokkuvõttes oli Johannes Nermann kahekümneviies. Esikoha teenis 44 punktiga Tom Vialle, teine oli 43 punktiga Jago Geerts ja kolmas 41 punktiga Ben Watson. Sarja liidrina jätkab 569 punktiga Vialle, teisel kohal on 516 punktiga Geerts ja kolmandal kohal 407 punktiga Renaux.

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy