Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Mattiased sõidavad Olbia jetispordi MM-il medalikursil

Jetispordi Olbia MM-i laupäevasel võistluspäeval oli nii draamat, kui edukaid etteasteid meie sportlaste poolt. Hetkel on medalilootused kõrged ja kõige kindlamal medalikursil on SKI klassides Mattias Reinaas ja Runabout klassides Mattias Siimann.

SKI GP2 klassis ei lasknud kummaski sõidus oma ülemvõimu käest Mattias Reinaas. Hetkel on ta kahe sõidu võiduga juhtimas MM-i maksimum punktidega. Teist ja kolmandat kohta on hoidmas 10. punkti kaugusel itaallased Matteo Benini ja Daniele Piscaglia. Marlon Tiik on hetkel hoidmas üheksandat kohta.

Photo:© Simon Palfrader

SKI GP3 klassis võttis esimesest sõidust võidu Goncalo Oliveira Rodrigues Portugalist. Mattias Reinaas lõpetas kolmandana. Teine start oli Mattiasel parem ja sõidust võttis ta võidu ning kahe sõidu kokkuvõttes hoiab ta teist kohta, olles ainult 2 punkti kaugusel Rodriguesest. MM-tiitli peale läheb viimases sõidus kõvaks võistluseks.

Runabout GP2 klassis on 9. punktiga MM-i juhtimas Mattias Siimann. Stardid Mattiasel ideaalsed ei ole olnud aga sõiduga tegi ta kõik tasa. Esimese sõidu lõpetas ta teisel kohal ja teisest sõidust võttis võidu. Teist ja kolmandat kohta hoiavad võrdsete punktidega Marcin Senda Poolast ja Alejandro Molina Miranda Hispaaniast. Oma MM-i debüüti tegev Valeri Trujevtsev hoiab peale kahte sõitu 13. kohta.

Photo:© Simon Palfrader

Runabout GP4 klassis on võistlust juhtimas hispaanlane Juan Carlos Martin Palau kahe punktiga Mattias Siimanni ees. Esimeses sõidus sai Mattias väga hea stardi ning juhtis võistlust algusest lõpuni võttes maksimum punktid. Teises sõidus enam nii head starti ei tulnud ja rajal võttis ta tagasi päris mitmeid kohti ning sõitis ennast kolmandaks. Henri Koppas lõpetas esimese sõidu viiendana aga määrati disklahv ja punktid tühistati. Teises sõidus oli Henri kuues ja kokkuvõttes on hetkel 13. kohal. Peep Uibu oli esimeses sõidus kaheksas ja teises sõidus viieteistkümnes ja hetkel hoiab kokkuvõttes 12. kohta Koppase ees.

Runabout Ladies GP4 klassi oli esimene start väga lootustandev Kätriin Nilbele, kes hoidis pool sõitu kolmandat kohta kuid oli siis sunnitud katkestama kuna rajalt oli sattunud impellerisse vees ujuv mõnelt jetilt eraldunud võistlusnumber. Võistlust juhib prantslanna Clara Muchembled ja meie naised on ennem viimast sõitu järgmistel kohtadel – Annemarie Randla 6. kohal, Ester Rosin 8. kohal ja Kätriin Nilbe 11. kohal.

SKI GP1 klassi on teistest peajagu üle U.A.E. litsentsiga võistlev Kevin Reiterer, kes võitis mõlemad sõidud mäekõrguselt teiste ees. Teisest kuni kuuenda kohani käib aga kõva võistlus ning ennem viimast sõitu on punktitabel väga tihe. Kerto Kase oli esimeses sõidus kümnes ja teises sõidus viieteistkümnes. Enne viimast sõitu on ta hetkel 14. positsioonil.

SKI Ladies GP1 klassis läks Jasmiinil nässu ajasõit ja tehnika vedas alt ka esimeses sõidus. Teises sõidus läks juba paremini ja Jasmiin sõitis välja teise koha ning ka võistluse kiireima ringi. Võistlust on hetkel juhtimas kahe sõidu võiduga Jonna Borgström Rootsist, teist kohta hoiab Emma- Nellie Ortendahl ning kolmas on lätlanna Krista Uzare. Jasmiin on hetkel 8. kohal.

 

 

_____________________________

Allikas: Eesti Veemoto Liit – www.veemoto.ee

Generated by Feedzy