Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Meico Vettik tuli Itaalias EMX 125 klassi etapil teiseks, samaga sai hakkama EMX 250 klassis Jörgen-Matthias Talviku

Meico Vettik (vasakul). Foto: MXGP

3. oktoober on Eesti motokrossile tõeline pidupäev. Itaalias Mantova krossirajal jätkusid täna EMX 250 ja EMX 125 klasside Euroopa meistrivõistlused. Hirmkõvas konkurentsis EMX 250 klassis tegi karjääri parima võistluse Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna), kes tuli etapi kokkuvõttes teisele kohale. EMX 125 klassis sai sama kõva tulemusega hakkama Meico Vettik (KTM).

Kahel eelmisel etapil EMX 250 klassis osalenud Meico Vettik oli täna tagasi oma põhiklassis. EMX 125 klassi kvalifikatsioonis sai ta kahe grupi peale kokku seitsmenda koha. Esimeses sõidus tegi Meico hea stardi ja ta pääses top 10 piirile. Mõne ringiga tõusis ta sealt kuuendaks juba. Siis toimus liidrite vahel kukkumine ja Meico tõusis ühe kurviga juba kolmandale kohale. Seejärel sõitis Vettik ise mööda itaallasest Valerio Latast (KTM) ning meie mees oli juba teine. Sõitu juhtis väikse eduga sellel hetkel britt Bobby Bruce (Husqvarna). Meico suutis liidri mõne ringiga kinni püüda ning kolm ringi enne sõidu lõppu tõusiski Vettik sõidu liidriks. Viimastel ringidel oli sõit juba Vettiku kontrolli all, kes karjääri esimese EMX 125 klassi sõiduvõidu teenis. Teisena tuli finishisse Lata ja kolmandana Max Palsson (Rootsi, KTM).

Teises sõidus ei õnnestunud kahjuks Vettikul nii head starti teha ja ta oli esimeste kurvide järel top 15 piiril. Esimeste ringidega suutis Meico mitmeid möödasõite teha ning ta tõusis juba seitsmendale kohale. Kahjuks järgmisel ringil Vettik kukkus ja ta langes kümnendaks. Alla siiski meie mees ei andnud ja jälle hakkas ta vaikselt kohti parandama ja sõidu lõpuks õnnestus tal koguni neljandale kohale tõusta. Esikoha teenis Valerio Lata, teine oli Andrea Roncoli (Itaalia, Husqvarna) ja kolmas Max Palsson.

Etapi kokkuvõttes teenis Vettik 43 punktiga suurepärase teise koha. Esikoht läks 47 punktiga Latale ja kolmas oli 40 punktiga Palsson. Sarja kokkuvõttes tõusis Vettik 147 punktiga kolmandale kohale. Liider on 186 punktiga täna totaalselt ebaõnnestunud Bonacorsi (Itaalia, Fantic) ja teisel kohal on 153 punktiga Razzini (Itaalia, Husqvarna).
Sarjas jääb sõita veel neli etappi.

Jörgen-Matthias Talviku. Foto: MXGP

EMX 250 klassi kvalifikatsioonis tuli Jörgen-Matthias Talviku kahe grupi peale kokku viiendaks. Avasõidus tegi Talviku väga hea stardi ja avaringilt tuli ta tagasi neljandana. Ring hiljem möödus Talviku juba prantslasest Tom Guyonist (KTM) ning tõusis kolmandale kohale. Vaikselt püüdis ta seejärel kinni ka teisel kohal sõitnud hollandlase Marcel Conijni (KTM), kui temast mööda saamini nii lihtsalt ei läinud. Talviku hoidis pidevalt hollandlast aga sruve all ja lõpuks tuligi võimalus möödumiseks, mille Jörgen-Matthias ka ära kasutas. Teisel kohal kahjuks meie mees aga kaua olla ei saanud, sest ring hiljem Talviku kukkus ja langes neljandaks. Sellel kohal tuli ta lõpuks ka finishisse. Kolmanda järjestikuse sõiduvõidu teenis Mattia Guadagnini (Itaalia, Husqvarna). Teisena lõpetas sõidu Conijn ning kolmandana Hakon Fredriksen (Norra, Yamaha).

EMX 250 klassi teises sõidus tegi super stardi Talviku, kes avakurvi järel sõitu juhtima asus. Talviku õnnetuseks olid peagi teisel kohal sarja kaks kiireimat Guadagnini ja Thibault Benistant (Prantsusmaa, Yamaha). Jörgen-Matthias pidas mõlema mehega siiski kõva lahingu ja kergelt neile midagi ei tulnud. Siiski said mõlemad meie mehest mööda ning teise poole sõidust hoidis Talviku kolmandat kohta. Sõidu lõpus survestas kõvasti meie meest ka Lorenzo Locurio (Venetsueela, Kawasaki), kes lõpuks ka kolmanda koha endale võttis. Talviku tuli finishisse taas neljandana nii nagu avasõidus. Sõidu võitis taas Guadagnini, teine oli Benistant.

Etapi kokkuvõttes teenis Talviku 36 punktiga senise karjääri kõrgeima teise koha. Etapivõit läks 50 punktiga Guadagninile, kolmas oli 36 punktiga Fredriksen. Sarja kokkuvõttes on Talviku nüüd 180 punktiga viiendal kohal. Liider on 286 punktiga Benistant, teisel kohal on 258 punktiga Guadagnini ja kolmandal kohal 198 punktiga Kay de Wolf (Holland, Husqvarna).

Sarjas jääb sõita veel kolm etappi.

_____________________________
Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy