Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Mida huvitavat toob uus WRC 2022 hooaeg?

Ei ole kaua möödas sellest kui lõppes WRC Soome ralli, kus oli raja ääres oma meestele kaasa elamas hulk eestlasi oma sinimustvalgete lippudega. Ehkki rahvast oli vähem kui Soome rallide tipp-aastatel, jagus pealtvaatajaid raja kõrvale sellegipoolest.
Käesoleva aasta WRC hooaeg pole  meie sportlaste jaoks kulgenud mitte kõige edukamalt, kuid päris häbi ka tundma ei pea. Soome ralli nädalavahetusel teenis meie ekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai WRC autol auväärse teise koha, mis on väga tugev saavutus.

Hübriidtehnoloogia – samm WRC tulevikku

Uus WRC rallihooaeg, mis alustab juba jaanuaris 2022 harjumuspärase Monte-Carlo ralliga, saab olema täiesti teise ilmega. Milliseid ennustusi teevad parimad spordiennustusportaalid, saad teada parimkasiino.ee vahendusel.

Kui seni oleme harjunud möirgava mootori ja käigukastist kostuva kõrvulukustava heliga, siis uuel hooajal rakendatav hübriidtehnoloogia muudab WRC ökoloogiliselt puhtamaks, harjumatult vaiksemaks ning tegelikult ka kiiremaks. 

Kõik 3 tehasetiimi (Ford, Hyundai ja Toyota) on kinnitanud uue hübriidtehnoloogia kasutuselevõttu. Hübriidmootori partneriks valiti WRC poolt tuntud Saksa ettevõte Kreisel Electric, kes pakub elektrimootoreid ka Vormel-1 ning Vormel-E kõikidele sarjadele.

Üks on kindel – hübriidmootor võib panna kauaaegseid rallifänne õlgu kehitama nagu ka e-vormel seda tegi, kuid kui selle rohelist maailmavaadet ja taastuvenergiat propageeriv mootor annab parimal juhul kuni 130 lisahobujõudu, siis teeb see kindlasti ralli kiiremaks ja vaatemängulisemaks. 

Milliseks kujuneb rallisõit uute hübriidmootoritega ning kes väljub uuel 2022. aastal WRC 50. juubelihooajal võitjana, jäägu spordiennustajate ja kasiino pärusmaaks. Sinagi saad oma ennustused teha lihtsalt ja kiirelt kontovaba kasiino kaudu. Väike närvikõdi spordi vaatamise kõrvale sobib nagu hübriidajam ralliautole. 

Uue hooaja kalender – Eesti võõrustab WRC etappi!

Alles see oli, kui saime võimaluse korraldada Lõuna-Eesti kaunil kuppelmaastikul ajaloo esimese WRC-ralli. Nüüdseks tundub juba harjumuspärane, et rallimaailma paremik igal suvel Eestis kokku saab ja võidu nimel kihutab. Rally Estonia direktori ning endise rallisõitja Urmo Aava sõnul on rajameistrid loomas veelgi kiiremaid ja kitsamaid radu Lõuna-Eesti metsades, et pakkuda tõelisi pingutusi nõudvat rallit sõitjatele ning vaatemängulisust ka pealtvaatajatele. 

Rally Estonia tiimi hea töö WRC rallide korraldamisel on saanud ka tunnustust WRC enda poolt. Nimelt tunnustati Rally Estonia korraldamise eest Asahi Kasei Team Spirit Awardi nimelise tiitliga kõiki neid, kes osalesid 2020. aasta WRC etapi korraldamisel Eestis. Üsna lühikese etteteatamisega korraldati 2020. a Lõuna-Eestis WRC etapp, millel osales 26000 pealtvaatajat kogu maailmast. 

Kirsiks tordil oli Ott Tänaku ja Martin Järveoja esikoht poodiumil esimesel kodumaal toimuval WRC rallil.

Rahvusvaheline autoliit FIA ning nende mootorispordi nõukogu on juba kinnitanud 9 rallit, mis toimuvad uuel 2022 hooajal. 

Rõõmuga saame tunnistada, et Eestis toimub WRC etapp 15.–18. juulil. 

Uueks hooajaks on WRC rallikarusselli planeeritud 13 etappi (ühe võrra rohkem käesolevast aastast), millest kinnitatud on 9. Ülejäänud nelja etapi toimumispaigad kinnitatakse ära üsna pea.
Kõik talveralli fännid saavad rõõmustada rallikalendrisse Rootsi ralli tagasituleku üle. See legendaarne lumeralli toimub 24.–27. veebruaril Stockholmist umbes 600 km kaugusel Umea linna regioonis. 

Loodetavasti tuleb talv lumine ning rallisõbrad saavad nautida täit elamust ühest õigest talverallist. 

Uue hooajaga algab uus ajastu

Nagu ikka ei pruugi uuendused rallispordis võita koheselt kõikide fännide südameid, kuid mõeldes loodusele, keskkonnale ja jätkusuutllikkusele on hübriidmootoritega autod ainuõige lahendus. 

Kui WRC omalt poolt suudab hoida rallid tasavägised ja vaatemängulised, siis pole karta ka vaatajate arvu langemist. Sest ühele rallifännile pakub ju huvi tõsine konkurents ja ahhetamapanevad võidusõidud. 

Pane sinagi end valmis uueks hooajaks ja kui võimalik, siis mine ela omadele kaasa ka Lõuna-Eesti teedel toimuval rallil! 

_____________________________

Allikas: Motorsport Media – www.motorsport.ee

Generated by Feedzy