Motoveeb

Mootorratta ja autospordi, uudised ja mõtted ja mõnd muud veel.

Mitmed eestlased Rotax Nordicul poodiumil

Laupäeval peetud Rotax Nordic 2024 avaetapil Leedus Šiauliai kardirajal lõpetasid poodiumil neli eestlast: Nikita Ljubimov (Minimax), Aron Kivilo (Senior), Ragnar Veerus (DD2) ja Priit Sei (Masters).

Minimax klassis alustas päeva kõige paremini Nikita Ljubimov, kes võitis kvalifikatsiooni vaid 0,001 sekundiga. Lähim leedulasest konkurent suutis esimeses finaalsõidus Nikita selja taha jätta, kuid järgmises sõidus tegi Nikita vapustava stardi ning kindlustas sellega parima stardikoha superfinaali. Superfinaalis näitas leedulane aga üllatavalt head tempot, koguni 0,18 sekundit kiiremat parimate ringide võrdluses. Nikita ületas finišijoone teisena, kaotades konkurendile 0,6 sekundiga.

Rotax Seniori võistlejate rivi küündis 34 piloodini, millega kaasnesid ka tihedad ja põnevad võidusõidud. Päev algas eestlastele edukalt, kui Aron Kivilo parima stardikoha haaras. Esimesse finaalsõidus lõpetas Kivilo alles 5. kohaga, parima eestlasena lõpetas neljanda kohaga Kyle Christon Tuhkru. Teises finaalis vahetasid eestlased taas omavahel kohad, Kivilo lõpetas 5. ja Tuhkru 7. kohaga. Korra punase lipuga kinni peetud superfinaalis domineeris soomlane Miska Kaskinen, kuid järgmistele kohtadele peeti tihedat heitlust. Hea kordusstardiga kolmandaks tõusnud Kivilo seljatas õigepea lätlase Gustavs Ušakovsi ja tõusis teiseks, kus püsis ka lõpuni välja. Kyle Christon Tuhkru lõpetas 6. kohaga. Joel Kaspar Jõepere ületas finišijoone 8., Oliver Kurg 10., Devasta Adari 15., Paul Hamburg 16., Tõnis-Johannes Toomingas 17., Romet Pakkas 21., Kaur Koreinik 23. ja Armin Rebane 27. kohaga.

DD2 klassis tundus kvalifikatsiooni põhjal, et eestlastele kõrges mängus sõnaõigust ei jätku. Kuid eestlased alustasid tõusu juba esimeses võistlussõidus, kus Ragnar Veerus tõusis parima ringiajaga neljandaks ja Johann Vain seitsmendaks. Teine finaal võttis aga viimastel ringidel hoopis terava pöörde, kui Veerus viimase kurviga kolmandalt esimeseks kerkis ning sõidu võitis. Ühtlasi tehti ajalugu sarja läbiaegade kõige tihedama finišiga, kus 4 karti ületasid finišijoone kõrvuti. Esikolmik mahtus 0,036 ja esinelik 0,106 sekundi sisse. Superfinaaliks andis see Veerusele parima stardikoha. Sõidu lõpus väga head tempot näidanud eestlane lõpetas superfinaali kolmandana ja tõusis poodiumile. Johann Vain ületas finišijoone 9. positsioonil.

DD2 Masters klassis hoidis eesti lippu kõrgel Priit Sei, kes kogus nii kvalifikatsioonist kui esimest finaalist kolmandad kohad. Teises finaalis trügis ta leedulaste vahele ja lõpetas teisena. Superfinaalis jätkus püssirohtu kolmanda koha säilitamiseks, sest kuklasse hingas võrdväärse kiirusega lätlane. Priit kindlustas eestlastele neljanda poodiumikoha.

Rotax Junior klassis näitas kvalifikatsioonis suurepärast kiirust ja 6. ringiaega Fernando Paimre. Võistlussõidud tõid kaasa aga pingelisi heitlusi: esimese finaalis lõpetas ta 11. ja teises 5. kohaga. Superfinaali 9. kohalt alustanud Paimre langes juba esimesel ringil 11. kohale, kus ta sõidu ka lõpetas. Parima eestlasena tõi superfinaalist koju 9. koha Robin Šemet. Hans Markus Narusk lõpetas 12., Markus Jauk 14., Kaspar Kiisküla 16. ja Rafael Zernask 21. positsioonil.

Micromax klassis oli ainukese eestlasena võistlustules Dominik Lepp, kes esimeses finaalsõidus avarii tagajärjel katkestas ja kahjuks edasisest võistluspäevast osa võta ei saanud.

The post Mitmed eestlased Rotax Nordicul poodiumil appeared first on Eesti Autospordi Liit.

_____________________________

Allikas: Eesti Autospordi Liit – www.autosport.ee